Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Бензинът скача на 3 лева още през септември!

Бензин

Цените на горивата за автомобили могат да направят пореден ужасяващ скок и още през септември да вадим по три лева за литър бензин. Тази нерадостна прогноза направи финансистът Кольо Пармов пред националните медии и извини невъзможността на правителството да овладее ситуацията с външни фактори.

Във връзка с непрекъснатото повишение на цените у нас, експертът извади доста интересна гледна точка. За разлика от други български специалисти той не скри, че доста голяма част от богата Европа пътува с по – евтин бензин от нас. Така било например в Литва и Люксембург, но обяснението на Пармов за това е, че тези държави разпродавали скритите си резерви от горива.

Петрол

„За да поддържат по – ниски от нашите цени, там вероятно вадят някакви техни резерви от техните петролни компании. За да сме обективни, трябва задължително да споменем, че в Люксембург заплатите са между 18 и 22 пъти по – големи от нашите” – разясни специалистът.

Основните фактори, диктуващи промяната в цената били няколко. Сред основните било поевтиняването с цели пет процента на евро валутата и съответното поскъпване на долара. Освен това цената на петрола в Северно море и тази в Близкия изток, която е 120 долара и 81 – 91 за барел, сочели доста завишени производствени разходи, които водели до общата крайна цена.

„България е затормозена от дребни политически интриги. Държавата, стопанството и икономиката са тотално зарязани, което съвсем логично води до скандалните резултати във финансово отношение. От доклада на БНБ стана ясно, че 598 –е български милионери, имат повече пари отколкото масата. Тоест, от всички онези, които със зор са скътали по 1 000 лева на влог. Това е ужасяваща диспропорция” – заключи Пармов.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=P6qFfHSq5H0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *