Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Български лекари връзват пациентите и не им дават храна!

Доктор

В българските болници масово се прилагали методи за мъчение на пациентите, които могат да бъдат сравнявани само с тези в нацистки концентрационен лагер. Някои от заболелите изпитвали истински ужас, защото били връзвани от лекарите и държани без храна, в условията на пълна мизерия.

Това стана ясно, след като близки на починал в една от университетските болници, са завели дело заради нечовешкото отношениекъм техния роднина. За това съобщи пред журналисти д-р Кацаров, който представлява Центъра по защита правата на пациентите. Той допълни, че за България това е първият случай на подобен съдебен иск и от изходът на делото зависи много, защото чрез него може да се окаже огромно влияние върху лечението у нас като цяло.

Линейка с полицай

За конкретния случай, въпросният пациент бил връзван за леглото, отговорните лица отказвали да му дават храна. В килията (болничната стая – б. р.) имало купища хлебарки, а отвратителните условия са документирани на видео от близките на починалия човек. Роднините обаче били категорични, че по никакъв случай не обвиняват докторите за смъртта или за грешки в лечението, а само за нечовешките условия в тази клиника.

Д-р Кацаров е категоричен, че у нас това съвсем не е изолиран случай. В България отдавна било пречупено доверието между пациенти и лекари.

„За никого не е тайна, че ако не платиш на чистачката, няма да ти помогне и ще те остави на самотек. Нито ще те нахрани, нито ще окаже помощ при посрещане на най – елементарните хигиенни нужди. Тоест, ако нямаш близки хора, които да идват при теб всеки ден, тогава си обречен” – категоричен е д-р Кацаров.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=6QH9Zb5gkdY

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Ужас! Български лекари връзват пациентите и не им дават храна!

  1. SS Отговор

    05.09.2012 в 22:19

    „ако нямаш близки хора, които да идват при теб всеки ден, тогава си обречен” – категоричен е д-р Кацаров.“ – 99% е така .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *