Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! България остана без вода!

Вода

В настоящия момент  почти цялата държава е обхваната от невиждана от години суша. Заради жестоките горещини, огромна част от водните басейни са със силно намалено количество вода, а на някои места са почни напълно пресъхнали. На много места в страната е въведен режим на водоснабдяването.

Воден режим има в седемнадесет области и петдесет и две общини. Най – тежка е ситуацията в Омуртаг и Земен, както и околните села. Сериозни проблеми с водата има в Панагюрище и Севлиево, както и в двадесет и две села около тях.

Суша

Хората масово недоволстват и обичайно обвиняват водоснабдителните дружества, въпреки че този път те нямат вина за сушата. Масово валят оплаквания от граждани, които пищят, че са мръсни, потни и жадни.

Определено и държавата има някаква вина, защото според специалисти, старата водопреносна мрежа допълнително способства за разхищението на ценната течност. В ситуации като сегашната, това е от решаващо значение. За пример се дават Враца и Стара Загора, които са постигнали по – добро управление на ресурсите и там няма режим.

За да се справят с проблемите, ВиК дружествата всяка година трябва да извършват подмяна на по около 4 – 5 процента от мрежата. За това обаче са необходими огромни средства, които обичайно не могат да бъдат осигурени.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=G_A5XIFq79k

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *