Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! България осъди на смърт 6 овце и 1 коза

Овца и агънце

Десетки хиляди бездомни псета тероризират държавата и поголовно хапят малки и големи. Проблемът съществува от години, но всички се оправдават със законите, които защитавали човекоядците и поради това не можело да се намери изход от ситуацията. Съвсем по различен начин обаче се отнася законът към стопанските животни за които се оказва, че нямат никаква защита и без да имат каквато и да е вина, могат да бъдат насилствено умъртвени.

Шест овце и една козичка са осъдени на смърт, заради пореден абсурд в родното законодателство. Невинните и кротки животинки са обречени, защото нямали така необходимите ушни маркировки и идентификации, които изисквал законът. Според разпоредбите, хайванчетата трябва да бъдат изпепелени в екарисаж, въпреки че са съвсем здрави и прави.

Зли кучета

Поредните жертви на парламентаристите – текстописци попаднали в лапите на полицията, след рутинна проверка в автомобила на трафикант, който ги превозвал нелегално по автомагистрала „Тракия” тази събота. Били заловени общо девет овце и една коза, които дилърът на свежа плът транспортирал към близко село. Оказало се, че три от овцете имат маркери на ушетата, но посестримите им били без „паспорт”. В подобни случаи законът е категоричен – смърт чрез упояване.

„Това е ужасяващо, защото тези животни са напълно здрави. Няма как да нарушим закона обаче” – споделя ветеринарният лекар Димитър Рачев. От Агенцията по храните също са категорични, че овцете и козичката трябва да се простят с живота, защото били с неясен произход. Оттам обаче уточняват, че в законовите разпоредби има абсурдни пропуски, които обричат на смърт здрави и полезни животни. Допълват, че това се е случвало много пъти.

В конкретния случай обаче, е взето компромисно решение. Шестте овце и козата няма да бъдат дадени за отглеждане, но след като бъдат заклани, месото им ще бъде предадено в приюта на отец Иван в Нови хан, за да нахрани децата там.

Недоволни от конюнктурата у нас граждани пък заявиха, че този случай е огледален образ на живота в България. Според тях така е и при хората, защото  продължава да се запазва тенденцията да бъдат наказвани невинните, докато крадци и убийци се разхождат на свобода.

„Доста случаи има вече, в които някой откраднал кокошка ще лежи пет години в затвора. В същото време, съседът му заклал трима човека, получава условна присъда от две години” – коментира столичанинът бай Петър Николов.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=zjHoIHro_h8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *