Ужас! 23 деца се натровиха, след като им пробутаха развалена храна

0
Линейка

Ученици от Добрич преживяха кошмарно „приключение” , след като 23 от общо 54 петокласници – екскурзианти се натровиха по време на излет в комплекс „Барите” край Варна. Туристическото мероприятие било организирано от класните ръководители, по случай успешното приключване на учебната година.

Във вечерта на последния ден от тридневната екскурзия настанал истински кошмар. Няколко от децата започнали зверски да повръщат и да пищят от неистови болки в областта на корема. Собственикът на комплекса Михаил Каталиев заяви категорично, че веднага след първите оплаквания, неговите служители извикали „Бърза помощ”.

Щастливи деца

Така, осем от натровените хлапета се озовали в инфекциозното на Многопрофилната болница във Варна, придружени от една даскалица. В петък сутринта, групата тръгнала обратно за Добрич без да закусват, понеже и други хлапета започвали да се оплакват, че не им е добре. Децата били разделени в два автобуса, единият от които превозвал тези с оплаквания. Те били откарани директно пред спешното в Добричката болница, където също ги настанили в отделението на заразните.

Зам. директорката на школото „П. Р. Славейков” Марияна Петрова разказала на докторите, че през последния ден им сервирали баница, мусака, супа от която не са яли всички и кюфтета с пържени каротфи.

„Нямам си представа какво може да е причинило това. Аз на първо място искам да разбера, защото се старая да поддържам високо ниво на хигиена. Съществуваме от шест години и до момента не е имало подобни инциденти. Навярно са се прегряли от слънцето, защото целия ден децата бяха в басейна” – оправдава се собственикът на комплекса Михаил Кателиев.

17 натровени деца от дом в „Пирогов“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *