Уволнен митничар замести Дидо Дънката в контрабандата на цигари

0

cigariСлед ареста на Даниел Славов- Дидо Дънката при операция „Медузите”, контрабандата на цигари остана без своя крал. Но не задълго. Из ъндърграунд средите се говори, че скандалният бивш митничар Георги Владимиров- Фози поел юздите на бизнеса.

Славата на уволнения миналата година митничар от граничния пункт „Гюешево” се носи от десет години. На практика винаги е бил ключов играч в цигарената контрабанда. Всичко, което минаваше през западната граница, се движеше от митничаря. Веднъж е уволняван дисциплинарно, но после е върнат на работа обратно.

граничан пункт "Гюешево"
граничен пункт „Гюешево“

След като загуби прекия контрол върху митницата, Владимиров отиде в девета глуха. Но откакто Дидо Дънката е зад решетките, Фози успя да оглави контрабандата, идваща от Китай. Както Skandalno.net писа, папирусите се доставят с кораби. Стоката се разтоварва в открито море и на части се пренася до брега. Оттам вече се разпределя и потегля към складовете, от които се зареждат магазините.

Говори се, че в престъпната схема участват и други познати лица като „октоподския” митничар Румен Божилов- Цайса. Въпреки че в момента авера на Алексей Петров се намира извън България, той също „дърпал” дивиденти от далаверата.

Приходите от контрабандата на цигари възлиза на милиони левове на месец. Сега повече от всякога това е „златна мина” за печелене на пари, заради скока на акциза върху цигарите. Трябват обаче и сериозни контакти по митниците- нещо, с което човек като Фози разполага. Според мълвата, Владимиров разполага и с политически закрилници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *