Утре е денят на слънчевия апокалипсис?

1
Слънце
Утре Слънцето ще експлоадира?

Утре на 22 септември се очаква най-голямото Слънчево изригване за последните 200 години. Учени от НАСА предупреждават целия свят, а ако предсказанието им се сбъдне, то ни очаква неопределено време  бедствено положение.

Най-силната магнитна буря ще ни връхлети утре. Ако това се случи, по целият свят ще има аномалии. В Африка ще могат да видят Северното сияние, полюсите на Земята може да се обърнат, а никъде по света няма да има електричество, интернет и всичко ще потъне в „пълен мрак“. Специалният спътник на НАСА – Stereo е засякъл особени петна на Слънчевата плазма. Според специалистите, това ще бъде нещо невиждано за последните 200-300 години. Всички комуникации ще спрат работата си, а това може да доведе до сериозни щети върху икономиката по целия свят. Може би става дума за природен апокалипсис или просто за грешка на учените.

Последният човек, станал свидетел на подобно Слънчево изригване е Галилео, а всичко е станало през 17 век в много по-малък мащаб. Според много изследователи на Слънцето, изригването вече закъснява повече от необходимото, което е притеснителен факт. Можем да станем свидетели на огромна експлозия, която ще наруши сериозно йоносферата на Земята и може да има глобални последствия от това. Последната гигантска експлозия е датирана през далечната 1859 г, но тогава технологиите не са били толкова развити. Ще се сбъдне ли всичко това или ще бъде поредният мит, ще разберем утре, 22 септември.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *