Ути Бъчваров: Аз се казвам Карлсон и имам перка на гърба

0

Светският готвач на България преживява тежко драмата със счупената ръка

„Не съм женчо, че да рева за една счупена ръка. Разбира се, че ме боли, но няма да се давам. Тъкмо нещата в „Денсинг старс“ бяха започнали да се разтапят като масълце в тиганче и хоп, счупих си ръката! Тъкмо беше започнало да става сладко.“

ути бъчваров

Веднага ви става ясно чий е коментарът по ключовата дума масълце. Близо 2 десетилетия Ути Бъчваров всеки делник учи и младо, и старо на кулинария. И почти всеки ден в националния ефир казва масълце, Толкова вкусно, че чак подушваш топящия се аромат в тигана му. Така че чак да ти се дояде.

Кулинарният спец Ути Бъчваров, който си счупи ръка по време на участие в „Денсинг старс“, не се даде на болката. И въпреки нея продължава упорито да танцува, да тренира и да обира овациите на публиката.

А името му всъщност не е Ути. Майка му Галя Бъчварова го е нарекла Петър.

Когато е бил 8-9-месечен, малкият Петьрчо започнал да нарича сам себе си Ути. И до днес се представя така. И му отива.

Роден е на 1 март 1970 г. в столицата. Отгледан е от майка си, която е била шеф на телевизионния театър към БНТ. Затова и всичките му спомени са свързани със сградата на националната телевизия в София. За майка си Галя Ути разказва:

Тя е най-прекрасната майка, която ме е дарила с щастливо детство и изключително много любов

Може би благодарение на грижите и топлите й майчински чувства той вярва и до днес в любовта.

„При това не вярвам просто ей така, а с цялото си сърце“, признава Ути. После през смях казва, че вярва не по-малко и в предбрачните договори. Твърди още, че с годините сърцето не се изтощава да обича, дори напротив, добива все повече тренинг. Той не обича да разказва за жените до себе си. През годините е засичан по светски събития в компанията на различни стилни, но непопулярни и облечени в медийна слава мацки.

Дали за своите 44 години Ути вече се е превърнал в закостенял ерген? Той отрича и казва: „Аз съм като Карлсон – с отворено сърце.“ В сърцето му има още няколко страсти. Театърът е една от тях. И затова Ути завършва специалността „Театрална критика“ и „Кинорежисура“ в НАТФИЗ. Любовта си към изкуството на Мелпомена наследява от дядо си – актьора Стоян Бъчваров, на когото е кръстен театърът във Варна.

Другата страст на Ути е ловът. Малцина знаят, че 6 години той е водещ на предаването „И ловец съм аз и риболовец“ по Българското национално радио заедно с мозъка на „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов.

През 1996 г. Ути Бъчваров е първият български мъж, който грабва черпака и започва да готви в ефир. Предаването се казва „Вкусно“ и се излъчва в праймтайма на телевизията преди централните новини. „Вкусно“ няма конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров – в любимец на България. Години по-късно предаването се преименува в „Бързо, лесно, вкусно“, но пак се излъчва по БНТ и е едно от най-успешните и рейтингови издания на „Сан Стефано“.

Признава, че често готви у дома. „Е, че как иначе. Там се случват най-смелите експерименти в кулинарията“, смее се водещият.

http://www.youtube.com/watch?v=cXj60VvUjFk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *