US-Колония ли е България!? Ето как Екатерина Захариева ПРЕГАЗИ и Борисов, за да угоди на САЩ!

4

Рано тази сутрин Външно министерство обяви, че България признава за президент на Венецуела американската марионетка Хуан Гуайдо вместо законно избрания през 2018 г. държавен глава Николас Мадуро. С което страната ни погазва международното законодателство и поне три члена от устава на ООН.

Още вчера президентът Румен Радев обаче заяви, че България не бива да подкрепя европейската позиция, която признава за легитимен самопровъзгласилия се за президент на Венецуела американски агент Гуайдо. Румен Радев се аргументира, че за провеждането на предсрочни избори в латиноамериканската страна е по- добре да не се прекъсва диалога между управляващите и опозицията. Нещо, което не се съдържа в европейската позиция по въпроса, която е напълно ултимативна.

И сякаш напук на изказването на президента, тази сутрин ведомството на Екатерина Захариева рано- рано побърза да изрази категоричната си подкрепа за самозванеца Гуайдо. При това, забележете – без още да има официално решение нито на Кабинета, нито на МВнР.

За да замажат очевадния гаф на Външно министерство и чевръстата му министърка, няколко часа по- късно Министерски съвет се събраха на среща, за да изяснят каква да е позицията на България по горещата международна тема. Така в присъствието на премиера Борисов сутрешната изцепка на Захариева вече придоби някаква държавна легитимност.

Но експертният екип на президента Радев, който също присъства на заседанието, отказа да подкрепи абсурдното криминално решение на правителството. 

„Захариева сътвори невиждан правен и дипломатически абсурд. Външното министерство на България обяви кой ще е президент на Венецуела без решение на правителството, без дебат в парламента, в противоречие с позицията на президента на Р. България и в тотален разрез с международното право“. Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира чутовния скандал, който сътвори Захариева.

Захариева не за първи път предприема действия от името на България, още преди да има официална позиция на правителство, на парламент или на президент. А цялата тази върволица от такива самонадеяни действия на външната министърка засилват усещането у народа, че България е колония на Вашингтон. А Захариева изпълнява заповеди не на българското правителство, а от САЩ. Вашингтон вече дори не се опитват да ни замажат очите, че все още сме суверенна държава, която има право на мнение и собствена политика.

И така, българското правителство подкрепи американския преврат във Венецуела – преврат, който погазва абсолютно всички международни закони. А защо САЩ така натрапчиво работи да свали законно избрания президент Мадуро? Ето и отговора: за да сложи ръка върху петролните залежи на страната, която е първа в света по запаси на „черно злато“. Отделно, 90 % от рафинериите в САЩ са за преработка на тежък нефт – точно такъв е този във Венецуела, докато онзи в Персийския залив е лек. През последните 15 години, откакто социалистическата революция на Уго Чавес победи във Венецуела, Вашингтон загуби всичките си икономически позиции в латиноамериканската държава, чието черно злато допреди това гребеше с пълни шепи – често и без да плаща.

„Хуманитарна криза“ във Венецуела, която Захариева изтъква като причина за позицията на МВнР, е последица от икономическата блокада на САЩ от миналата година, когато Мадуро победи на изборите. Малко хора знаят, че когато Вашингтон наложи блокада на някоя държава, това значи, че САЩ прекъсват икономически връзки с всяка трета страна, която си позволи да търгува с блокираната държава. Така Империята на Злото срива икономиката на всяка една страна, която си позволи да е независима от САЩ. Вашингтон нареди на всички доминирани от него западни финансови институции да блокират международните разплащателни сметки на правителството на Венецуела. Така че към днешна дата страната не може да осигурява достатъчно лекарства и продоволствия за народа си.

За капак, Великобритания отказа да върне 2 млрд. долара от златния резерв на Венецуела, като обяви, че ще ги предостави на западната марионетка Гуайдо. Същото направиха миналата седмица и САЩ с други 7 млрд. долара, дължими на Венецуела за по-раншни доставки на петрол, които пари вместо на сметката на официалното правителство в Каракас, Вашингтон преведе на личната сметка на Гуайдо.

И българското правителство подкрепи целия този правен и дипломатически абсурд. Няма и как да не го подкрепи, след като ГЕРБ са си назначени от Вашингтон за администратори на американската колония България. С противопоставянето си на официалната западна позиция по Венецуела обаче президентът Румен Радев за сетен път дава индикации, че не всичко е изгубено. И даде надежда на милионите поробени българи за свобода. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Всички проблеми решиха в България та тръгнала да разрешава проблемите на другите държави…
  Изобщо кога и какво смислено направи тая курв@ за целия си мандат за тая държава и тоя народ, който си отива вече с геометрична прогресия..
  Както и останалата герберастка измет..

 2. Позор за българската дипломация, както и за цялото правителство. Гнусни американски подлоги. Веднага възникват аналогии:
  1.България 1923 г.Убийство на Ал. Стамболийски и кърав терор залял страната.
  2.Испания 1936-38 г., когато генерал Франко дойде на власт и заля страната с кървав терор.
  3. Чили 1973 г.законно избраният президент на страната Салвадор Алиенде е смален от власт и убит. Чрез праврат генерал Пиночет завзе властта и също подложи страната на кървав терор.
  Има още много аналогии: сваляне на Мосадък в Иран, сваляне на Слободан Милошевич чрез въоръжена агресия, майдан в Украйна, убийство на Саддам и Кадафи, разни цветни революции в Близкия Изток и Африка
  Същата съдба чака и Николас Мадуро и цялата страна. От този самопровъзгласилият се за президинт Хуан Хуайдо нищо добро не може да се очаква. Кажи ми кой е зад гърба ти и аз ще кажа кой си ти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *