Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ура – Нов закон слага край на вечните длъжници

Длъжник

Има ли светлина в края на тунела?

Нов закон ще бъде гласуван по идея на ПП ГЕРБ. Според депутатът Емил Радев, трябва да се въведе 10 годишна давност за задълженията към финансовите институции и след този срок делата да се прекратяват. Така на практика, ако законът бъде приет, ще се сложи край на вечните длъжници.

Радев пояснява, че срокът от 10 г. е достатъчно голям и ако до това време кредитора не е успял да си събере дълговете, то няма смисъл да продължава тормоза към задлъжнялото лице. В България има много хора, които дължат пари на банки, запорирани са им заплатите и така те завинаги си остават длъжници, защото лихвите и разходите по делата удвояват дълговете. Очакванията са предложението на ГЕРБ да бъде прието и да влезе в сила от 2013 г. Ако това стане, делата от 2003 г. на длъжниците ще бъдат прекратени и  доста хора ще могат да започнат живота си на чисто. За да няма спекулации и злоупотреби, този 10 г. срок не започва да тече от тегленето на заема, а от тогава, когато лицето изпадне в несъстоятелност, пояснява депутата. Когато става въпрос за ипотечни кредити, то банките са обезпечени и вероятността за неплащане е по-малка.

Поправките в закона са добре дошли по време на криза. В момента към частни съдебни изпълнители има заведени 400 000 дела, поради невъзможност за плащане. Към държавното изпълнение има още толкова, като това говори за бедността на народа и постоянната задлъжнялост. Дано законът да се приеме и най-накрая да се помисли и за бедните хора, които живеят в България.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Ура – Нов закон слага край на вечните длъжници

 1. Ivo Отговор

  03.06.2017 в 6:03

  Никога няма да се приеме този закон в България , все пак някой трябва да работи на запад за без пари :( .

 2. Цветка Отговор

  11.07.2017 в 16:06

  Законът е много добър ! Дано го приемат !

 3. Боряна Отговор

  27.03.2018 в 23:05

  Да УВЕЛИЧАТ заплатите на хората като бъдат изравнени с тези които взимат страните в ЕС. Не да мислят закони защото след 10 години ще има хора – длъжници все повече тези сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *