Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Уникум! Старозагорец падна от 11-тия етаж и оцеля без драскотина! – с видео

мъж оцеля скок блокМъж падна от 11-тия етаж на блок в Стара Загора и оцеля без нито една драскотина. Подобен случай не е регистриран в Европа до днес, категорични са специалистите. Каскадьорската случка се разиграва през далечната 1985-та г. на ул. Васил Левски № 2. И въпреки феноменалния й и сензационен заряд, нито една медия тогава не я споменава в бюлетина си. Конюнктурата в социалистическа България, за съжаление, е била такава.
Днес обаче, 25 години по- късно, оцелелият по чудо „каскадьор” bundjiПетко Петков нищи с охота чудото, което го е оставило жив при фаталния полет от 35 метра. Ето неговата изповед:

Наричат този блок – „блокът на самоубийците” защото най- малко 10 човека през тия години са се хвърлили от там. Моята история обаче беше друга. На 30-ти декември вечерта се прибрах с колата от село, натоварен със Петко Кирев Петков паднасвинско и винско за празника на другия ден. Звъннах на врататаа, но съпругата ми заспала и не ме чува. Реших да се прехвърля у нас през балкона на съседите на 11-ия етаж. Бях посръбнал малко винце и ракийка, но е като да съм бил кьо – кютук пиян! Както прескачах обаче, се подхлъзнах на заледения парапет и литнах право надолу… в бездната! Помня, че се стоварих на нещо, което пружинира и ме изхвърли пак нагоре. И вече при второто падане главата ми се удари в някакъв камък.
Големият късмет, който извадил Петко Парашутиста, както мму казват в махалата след историческия му скок, бил бънджиче нацелил опната метална мрежа, върху която са наредени дъски. Строителната конструкция изиграла ролята на батут, който омекотил удара от падането, пружинирал и изстрелял пишман парашутиста нагоре. При повторното падане обаче Петков извадил своеобразен карък. Ударил главата си в единствената тухла в периметър от сто метра наооколо. Черепът ми се проби, а част от скалпа ми остана по тухлата. Но нямах нито счупване, нитоо увредени органи, дори драскотина нямах по себе си.
Непосредствено след падането Петко Петков става да ходи и да се жалва на шокираните свидетели на инцидентаблок самоубийци наоколо, че е паднал и много го боли.
Обадихме се на „Бърза помощ”, но те пратиха линейка чак след 2 часа, едва след петото ни позвъняване, спомня си комшийката на Петков, Нела Димитрова. Като получили сигнала за паднал от 11-тия етаж човек, били убедени, че е мъртъв. И не счели за нужно да бързат, разказва тя.
петко петков скок 11 етажВъобще не се наложи да ме качват на ноосилка, сам си влязох в лиинейката. А на шофьора му казах: Карай по полека бе джигит, хора возиш все пак, разказва през смях Петко.
25 години след знаменития си полет от 25 метра бившият арматурист и кранист Петко Петков е напълно здрав. Само отвреме- навреме го мъчи мигрена. Заради костта, която му присадили за да запушат счупения череп. 55-годишният мъж се радва на деца и внуци и с умиление разказва уникалната си история. skandalno.net

Да оцелееш след полет от 7-мия етаж си е късмет, а от 11-тия е направо чудо! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *