Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Уникално! Човек с три крака и два пениса кара кънки

Франческо Лентини

Съдбата често си прави шеги с човешкото тяло, както показва историята на Франческо (Франк) Лентини. Американецът от италиански произход придобива в началото на миналия век световна слава с трите си крака, които всъщност са мистериозна игра на природата.

Франческо се ражда на 18 май 1889г. в селцето Розолини в Сицилия като 12- о дете в бедно семейство. Той е продукт на малформация при раждането на близнаци – абсолютна загадка и невероятно творение от медицинска гледна точка. Неговият брак близнак не успява да се „досъздаде“ и се оказва свързан с него в гръбначния стълб. Така бебето Франческо е нещо средно между двама души или човек и половина – има три пълноценни крака и едно недооформено (рудиментално) ходил, излизащо от коляното на третия крак, и 16 пръста на нозете. Отгоре на всичко, за да е пълна мъката му, трите крайника са различна дължина. А двата му пениса разполагат с 4 тестиса.

Лекарите се отказват да отстранят остатъците, защото се опасяват, че Лентини ще се парализира. В допълнение и родителите на Франческо не искат да го гледат и го захвърлят в приют за деца инвалиди.

Франческо лентини работил в цирака…..

Дотогава урудчето ненавижда деформациите си и живее с ужасяващи психотравми. В приюта вижда всякави уродливи връстници, някои от които са лишени от органи. Това помага на Франческо да преодолее психичните проблеми и да започне да гледа на недъзите си като на предимство. Научава се да рита футбол, да скача на въже, дори да кара колело.

Лентини си намира работа в цирка и бързо става знаменотост. По павилионите се появяват картички с неговата чудата фигура. Той дори се изхитрява да се научи да кара кънки на лед.

С течение на времето уродливостта му остава на заден план. Американците пълнят цирка не толкова, за да видят уродливо създание, а заради пъргавия млад мъж със забавни номера и шеги.

Франк успява да се ожени за привлекателната американка Тереза Мюри. От нея има четири деца и нито едно от тях няма малформации. На 30 години Лентини получава американско гражданство. Той продължава да изнася представления чак до смъртта си през 1966 г. Трикракият човек умира в дома си във Флорида щастлив и заобиколен от семейството си.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *