Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Уличните дупки ще спасят България от банкрут!

dupki1 skandalno.net Правителството ще прави сложна кръгова операция – ще взема пари от заспали европрограми и ще кърпи и ремонтира раково болните пътища на България. Дори закова вече сумата, която ще бъде разместена и налята в шосетата – 1 милиард и то в евро. Само дето се оказа, че още никак, ама никак не е ясно кои са тези задрямали програми и фондове, от които нашенецът въпреки клещите на кризата, не ще да се възползва. И само дето е още по-неясно, дали е възможно пари от един фонд, да се преливат в друг фонд.

Истината е обаче, че ще е от полза за всички, ако кръговата операция успее. Първо, от строителството на пътищата dupki2у нас най-лесно се краде и то – на корем. Спестиш това, спестиш онова, а икономиите идват като сладък бонус върху печалбата, която си е калкулирана съвсем отделно още при сключването на новата поръчка. Е ето ти – още няколко нови милионери в България или пък окопаването в групата на топ богаташите на старите муцуни. Няма лошо. Колкото повече милионери на глава от населението, толкова по-щастлив народ. И това не е казано с ирония.

В тези кражби има нещо много благородно: няколко месеца след строителството на нов път или преасфалтирането на dupki3стар, зейват дупки. А тези дупки изнервиха много вече шофьорите. До толкова, че доживяхме да видим и протести срещу тях от иначе спящите българи. Ние няма да се вдигнем срещу някое национално предателство, но виж срещу дупките – изгубихме търпение. И ето, идва сезонът на кърпенето на дупките. Всяка година – за милиарди. И после пак кърпене, и после кърпене на кърпеното…и така нататък и прочие.

Всички топ икономисти казват, че от криза се излиза най-сигурно, чрез инфраструктурни проекти. Стига да има такива и стига държавата да ги плаща, а не само да ги поръчва.

Така или иначе изводът е логичен. Големи проекти може и да няма, но дупките по пътищата и по-точно изкърпването им ще спасят България от държавен банкрут. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *