Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Уличиха Мирослав Найденов в корупция – видео

naidenov1Земеделският министър Мирослав Найденов се оказа в епицентъра на грандиозен корупционен скандал. Служител на ведомството изпратил писмо до Парламентарната комисия за борба с корупцията, в което разкрива как министърът налагал одобряването на проекти на определени фирми, въпреки че не отговаряли на условията.

Комисията получила сигнала през 2010 и го дала за проверка. Но досега нямало резултат от проверката. Скандалният документ съдържа признания на тогавашния зам. –шеф на ДФ „Земеделие” Светослав Симеонов как Мирослав Найденов настоявал определени проекти и

Найденов обича пиар акциите, също като началника си

Найденов обича пиар акциите, също като началника си

 консултантски фирми да получават одобрение за субсидия, въпреки че не отговаряли на необходимите изисквания. Разкритията били адресирани до Калина Илиева.

ОЛАФ също били уведомени за нарушенията и направили проверка по случая. Светослав Симеонов гарантирал пред шефката си Калина Илиева, че не се поддавал на натиска на Мирослав Найденов.

След уволнението на шефката на Държавен фонд „Земеделие”, Светослав Симеонов поема поста й без конкурс. Предполага се,

Протест на фермерите

Протест на фермерите

че по този начин Найденов искал да му запуши устата.

Документът беше огласен от СДС, чиито лидер Мартин Димитров в момента оглавява Комисията за борба с корупцията.

Земеделският министър се очертава като един от най- слабите в правителството. Противоречивата му идея за налагане на държавни стандарти върху някои групи храни доведе до поскъпване на цените им, независимо от качеството . Фермерите периодично се вдигат на протести поради неизпълнени плащания по програмите. Липсват адекватни действия и при справянето на критичната ситуация със заразените с шап животни в Странджа.
Порочните практики в Земеделското министерство, наследени от предходните управляващи, изглежда продължават да си действат.
Как Найденов отговаря на критиките към политиката си. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Уличиха Мирослав Найденов в корупция – видео

 1. ali Отговор

  02.11.2011 в 16:18

  Шефът на Областната агенция за безопасност на храните в Пловдив Светозар Василев е собственик на частна лаботатория за анализ на храни /към момента вече лабораториите са две /.
  След създаването на Агенцията по храните беше обявено, че приблизително 130 000 обекта трябва да преминат пререгистрация. Недопустимо е държавни служители, каквито са инспекторите от агенцията по храните при проверките на обектите за пререгистрация да раздават рекламни материали, телефони на лаборатория „Алименти”, да убеждават собствениците им, че за тях би било най-добре ако ползват услугите на тази лаборатория.
  Всички в цяла България знаят за лабораторията на Василев – и производители, и търговци, и големите търговски вериги , и контролни органи, и министерства, но никой не смее нищо да направи.

 2. Anton Antimov Отговор

  02.12.2011 в 12:13

  Всички тези държавни чиновници работят в остър конфликт на интереси.Задача на прокуратурата е да се размърда и да ги изрита от постовете им.Най-явен е конфликтът в Парламента,където депутатите приписват всичко на семействата си.За да се ограмотим правно ,моля да разгърнем “ Закона за управление на етажната собственост “ -01.05.2009. -чл 19 , ал 2 -където е фиксирана невъзможността за участие в двете управления на входа-домоуправителнен и контролни съвети -на лица ,свързани до второ коляно.Това би било подсъдно ,ако има закони…
  Не е луд ,изяждащия зелника…Каква Европа, дами и господа,какъв Шенген… В третия свят сме някъде…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *