Удря ни 45° жега през юли

0
През юли чакаме адска жега

През юли ще ни мъчи зверска жега до 45 ° по Целзий, предупреждават родни метеоролози. Най – големи горещини се очакват в средата на следващия месец и е напълно възможно да паднат още няколко температурни рекорда. Най – опасни ще бъдат дните от 12 до 18 юли, когато живакът в термометрите буквално ще откачи.

Не се оправдаха и очакванията за няколкото прохладни дни през настоящата седмица, припомнят синоптиците. Нов полъх от Сахара отново ще закове термометрите на четиридесет градуса в следващите дни, а специалистите съветват въобще да забравим прогнозите за по – поносими температури.

Чаят от шипки ще ни помогне в борбата с жегата

Очаква се още във вторник вечерта, дъждоносните облаци да бъдат отнесени надалеко от силен южен вятър, което буквално ще разтопи асфалта. Само на някои места в южната част на републиката е възможно да превалят краткотрайни дъждове, но те ще бъдат съвсем недостатъчни, за да разхладят измъчените от жегата граждани.

Медицинските специалисти пък алармират да сме особено внимателни, когато се излагаме на слънцето, защото адските горещини като нищо могат да ни докарат някой инфаркт. При по – продължителен престой на място без сянка, почти сигурно ще получим най – малкото топлинен удар, който се характеризира с обща отпадналост, обилно повръщане и висока температура.

Лекарите съветват ако забележим някои от тези симптоми, незабавно да потърсим помощ и да приемаме повече богати на Витамин С храни. Особено полезен в летните горещини е студеният чай от шипки.

Как да се справим с горещините:

http://www.youtube.com/watch?v=8CT6Y224jJw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *