Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ученици напускат масово класните стаи, за да вадят пари

Ученици масово напускат класните стаи след края на първия или втория срок. Това сочат данните от последното преброяване на децата в училищата, осъществено от специалисти на образователното министерство.

Проучването е направено паралелно във всички големи градове на страната, включително  и Бургас. От образователния инспекторат алармирали, че особено в по-малките населени места понякога напускали  и по цели класове. Поне стотина деца няма да завършат учебната година в Бургаско по една или друга причина. Част от тях са прекъснали по семейни причини, твърдят експерти. Това означава, че тинейджърите са предпочели да работят или са решили невръстни още да минат под венчило. Големият процент отпадащи бил основно сред средношколците. По – малките деца обикновено отпадали от училище по настояване на родителите, които често нямали пари за да си издържат отрочетата.

Вече стана масова практика малчугани да поемат грижите за възрастните и прехраната понякога на цели фамилии, твърдят експерти от МОН. Вместо да залягат над читанките, учениците пасат животни, за да изхранват безработните си бащи и майки, събират празни бутилки, железа и вторични суровини, мият с часове чинии в затънтени кафета или пък дишат отровните изпарения по кръстовищата, докато чистят предните стъкла на автомобилите. Най – много от децата са от малцинствените групи, социално слаби или многодетни семейства, в които родителите не са достатъчно заинтересовани от бъдещето на децата си.

Коментари на ученици за облеклото в училище. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *