Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Учените откриха безсмъртни същества!

Безсмъртната медуза

Учените се натъкнаха на медузи, които притежават невероятно свойство, което ги прави вечни. Експертите твърдят, че медузите Turritopsis nutricula могат да се самоподмладяват и по този начин се превръщат в първите безсмъртни същества на планета, за чието съществуване знаем.

Физиономията на учените пред загадката на медузите

Любопитно е, че по принцип по – голямата част от различните видове медузи загиват при размножаването си, но Turritopsis nutricula всеки път си възвръща предходното състояние. Безсмъртните медузи са средно около 4 – 5 мм и обитават основно тропическите морета, но рядко могат да бъдат срещнати и в други води.

Специалистите обаче са изключително запленени от уникалната способност на малките медузи,  не защото са открили първите безсмъртни обитатели на планетата, а защото именно тяхното свойство е ключът към безсмъртието на човечеството. Учените са убедени, че ако проучат всеки детайл в уникалната способност на медузите да се подмладяват, то съвсем спокойно този процес може да бъде адаптиран към човешката раса и да стъпим на прага на безсмъртието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *