Учените откриха безсмъртни същества!

0
Безсмъртната медуза

Учените се натъкнаха на медузи, които притежават невероятно свойство, което ги прави вечни. Експертите твърдят, че медузите Turritopsis nutricula могат да се самоподмладяват и по този начин се превръщат в първите безсмъртни същества на планета, за чието съществуване знаем.

Физиономията на учените пред загадката на медузите

Любопитно е, че по принцип по – голямата част от различните видове медузи загиват при размножаването си, но Turritopsis nutricula всеки път си възвръща предходното състояние. Безсмъртните медузи са средно около 4 – 5 мм и обитават основно тропическите морета, но рядко могат да бъдат срещнати и в други води.

Специалистите обаче са изключително запленени от уникалната способност на малките медузи,  не защото са открили първите безсмъртни обитатели на планетата, а защото именно тяхното свойство е ключът към безсмъртието на човечеството. Учените са убедени, че ако проучат всеки детайл в уникалната способност на медузите да се подмладяват, то съвсем спокойно този процес може да бъде адаптиран към човешката раса и да стъпим на прага на безсмъртието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *