Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ученички продават яйцеклетките си в Гърция

in vitroТийнейджърки от Югозападна България масово продават яйцеклетките си на ин витро клиники в Гърция. Организаторите на престъпната схема пълнели цели рейсове с желаещи да припечелят пари ученички. За тази тревожна тенденция сигнализираха специалисти по изкуствено оплождане на 11- я конгрес по стерилитет.

Обещанието за лесна печалба примамвало тийнейджърките, но едва ли някой им разяснява какви рискове крие манипулацията, разказват лекари. Донорството на яйцеклетки у нас е безплатно, но нелегалната търговия, така или иначе, се развива зад граница. Много бездетни двойки пазаруват яйцеклетки от чужбина като това им струва до 5 хил. евро. В България платеното донорство е спорадично.

Яйцеклетката - нова разменна монета

Яйцеклетката – нова разменна монета

Обикновено лекарят играе ролята на посредник между продавачката и клиентите.

Друг проблем, който също скоро се нуждае от законова рамка е т.н. сурогатно майчинство. В България то е нелегално, но доста широко разпространено. Бездетни семейства прибягват до услугите на „утроба под наем”, но това излиза доста скъпо. Мераклийки да износят чуждо дете изобщо не липсват. Дори нераждали млади момичета се наемат да го направят само, заради щедрото заплащане.

Българските тийнейджърки не са като другите си европейски връстнички. Нашите подрастващи още преди пълнолетие са печени търговки. Знаят от какво могат да изкарат пари – дали като продават тялото, дали като се спазарят за матката си или яйцеклетките си. Някои продават и готови деца. Всеки би се запитал дали родителите им знаят от къде отрочетата им имат джобни. В случаите, когато проявят интерес, тийнейджърките винаги имат готов отговор. Защото освен добър бизнес нюх, българските ученици са и печени лъжци. Абе друго си е да растеш в условията на сбъркана демокрация.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *