Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Учени:50% от лекарствата са неефикасни и опасни

Вместо да ни лекуват, лекарствата ни убиват

50% от лекарствените медикаменти в световен мащаб са безполезни, а голяма част от тях и опасни.  Този факт съвсем обосновано заявяват  френските професори по медицина Филип Ивен, който е ръководител  на утвърдения институт Некер, и  колегата му Бернард Дебре,  популярен медик и депутат.

Половината от предлаганите медикаменти са безполезни

Лекарите са категорични, че  56 медикамента трябва моментално   да бъдат спрени от  производство и изтеглени от  дрогериите и аптеките по света. В черния списък на Филип Ивен и Бернард Дебре  попадат редица медикаменти, които са не само безполезни, но и опасни за здравето на хората. Опасните лекарства са срещу почти всички болежки на хората, от медикаменти   срещу ракови заболявания и  антидепресанти до  най – обикновени контрацептиви, и медикаменти срещу тютюнопушенето.

Специалистите са на мнение че,  ако опасните лекарства бъдат изтеглени от аптеките  това би спестило на Франция 10 млрд. евро и спасило живота на 20 хиляди французи, а концепцията им и резултатите от направените от тях изследвания и проучвания са съпоставими за територията на всяка друга държава и нейната здравна система.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *