Учени: Вадете ушанките! Иде нов ледников период!

0
Чака ни нова Ледена епоха

Ученият Сергей Богачов от рентгеновата лаборатория за изучаване на Слънцето към Руския институт „Лебедев” обяви, че активността на звездата е спряла да расте и дори е паднала под нивото си от миналата година. Това най – вероятно предвещава пореден драстичен спад, а в момента регистрираната стойност е четири пъти по – ниска от максимума, засечен през времето на наблюдение от 260 години.

Преди няколко месеца, данните от последните си изследвания представиха цели три екипа от експерти, а това стана на пресконференция в Ню Мексико. От обобщените резултати се вадят изводи, че в следващите двадесет – тридесет години, слънчевата активност най – вероятно силно ще спадне. За развитието на възможностите са разработени два основни и напълно противоположни сценария.

Слънцето

Според първия, Слънцето ще компенсира своята слабост в последните години, като значително ще увеличи активността си и ще се стигне до регистрирането на много високи стойности. На практика това значи, че глобалното затопляне ще продължи с пълни сили и ще трябва напълно да забравим за зимата.

Според втората вероятност, спадът в активността на Слънцето ще продължи, като специалистите уточняват, че това е и по – възможният вариант. Като пряко последствие, на Земята ще настъпят резки промени в климата и ще настане арктически студ навсякъде.

Преминаването на Венера пред Слънцето:

http://www.youtube.com/watch?v=ctIEFamL7w0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *