Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Учени: От дъвката се оглупява неспасяемо

Вредните храни смаляват човешкия мозък

От дъвките се оглупява

От дъвките се оглупява

Американски учени проведоха изключително любопитно изследване за въздействието на вредните храни върху човешкия мозък. След края на анкетата те установили, че редовният прием на ястия от веригите за бързо хранене и някои други вредни продукти, смаляват човешкия мозък и драстично занижават неговия интелектуален капацитет.

В проучването участвали голям брой войници от армията на САЩ, които в продължение на цяла една година се хранели основно с така наречените „бързи храни”. Резултатите от експеримента били шокиращи, защото при огромната част от изследваните били установени сериозни поражения върху частите от главния мозък, които отговарят за бързите реакции и вземането на всякакви решения.

Хамбургерите също са вредни за мозъка

Хамбургерите също са вредни за мозъка

Учените споделят, че най – голямо значение за безвъзвратното оглупяване имат сладките храни. Те уточняват, че захарта и изделията от нея, като цяло влияят страхотно негативно върху мисловната дейност и намалява в пъти чувството за координация. Поради тази причина специалистите съветват да се ядат колкото може по – малко сладки неща, а там където е възможно захарта да се замени с мед.

Сериозен конфликт сред медиците предизвикал спорът дали дъвката е полезна или по – скоро вредна за функциите на мозъка. Последните изследвания по въпроса обаче доказали, че тя е пагубна за краткосрочната памет. В крайна сметка надделяло мнението, че за да се радваме на добро здраве, трябва незабавно да забравим за дъвките и да ограничим до минимум тяхната употреба.

Много вредни за здравето също така са калоричните и мазни храни, които също увреждат дейността на мозъка. Отдавна е доказано, че хората предпочитащи наситени с мазнина храни за в пъти по – предразположени да пипнат болестта на Алцхаймер. За да се предпазим от това, трябва да сменим мазното месо с риба и яйца.

Виж шантава реклама на дъвки:

http://www.youtube.com/watch?v=GjAhmoKPwNo

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *