Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Убиецът от Катуница се разрева в съда

Симеон Йосифов

Пореден цирк разиграха пред родните магистрати хората на ромският лидер Кирил Рашков. Този път, осъденият за убийството на 19 годишния Ангел от Катуница –  Симеон Йосифов се разрева горчиво в съда, докато обжалваше присъдата си на втора инстанция. Защитниците му пък излязоха с твърдение, че килърът страдал от сериозно психическо разстройство, което изисквало преразглеждане на делото.

Пред съдебното жури мъжът, който безмилостно прегази младия човек с микробус заяви, че не познавал Ангел Петров и дори представа си нямал кой е той. Когато съобщи,че не знае дори къде живее, Йосифов се разрева покъртително с големи сълзи. Тогава се намеси неговият адвокат Левашки, който поиска да бъде назначена комплексна експертиза за психиатричното състояние на клиента му, защото непрекъснато говорел различни неща по повод прегазването на младежа, а това било очевидно доказателство за наличието на проблем.

Катуница

Палачът Йосифов потвърди брилянтно хипотезата за умственото си разстройство като сега заяви, че в действителност нямал никакъв спомен какво точно се е случило на 23 септември 2011 г. Припомняме, че той лично първо се призна за виновен, после се отметна от показанията си и заяви, че не бил видял момчето и си мислел, че е прегазил куче. Този път пък версията му беше, че въобще нямал никакви спомени от фаталния ден.

Съвсем естествено, съдът се показа солидарен и назначи не една, а две експертизи. Първата ще бъде комплексна психиатрична и психологическа на Симеон Йосифов. По –  интересна обаче е втората, която пред свършен факт щяла да доказва дали смъртта на Ангел действително е била особено мъчителна. Резултатите от проверките трябва да бъдат съобщени на 22 май, когато ще се проведе следващото заседание.

На тази дата с интерес се очаква съдебното решение и за голямо количество злато, което беше намерено в два от автомобилите на фамилия Рашкови, които бяха прекатурени по време на размириците в Катуница. Първоначално прокуратурата поиска съкровището да бъде отнето в полза на държавата, но съдът разпореди да бъде върнато на собствениците. Според юристите на ромското семейство, това са две жени, които живеят на добра воля с двама от внуците на Кирил Рашков.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=2-r_YYrXV_8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *