Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Убиецът на банкерката: Шепа чиновници се изгавриха с достойнството ми

Банкери изнудвали бизнесмена

Любомир СимеоновЛюбомир Симеонов, който стана известен като убиецът на банкерката от Бургас, изпрати отворено писмо до медиите. В него той разкри истинската причина, довела до решението да отнеме човешки живот. Бизнесменът споделя, че съвсем не му е било лесно да го направи, но не могъл да се противопостави на разочарованието и насъбраната болка.

„Не съм жертва на банковата система. Станах жертва на шепа банкови чиновници с високо положение, които от години въртят схема за изнудване на хора с успешен бизнес. Тези „бели якички” не са цялата банкова система. Моят случай е достатъчен, за да се напише цял роман. Пуснал съм сигнали до: Президентство, Министерство на икономиката, Комисия за защита на конкуренцията, Върховна прокуратура, Икономическа полиция, Парламент и накрая – нищо”, пише в писмото.

Симеонов излага фактите. Всичко започва, когато сключва договор с Държавен фонд Земеделие за изпълнение на проект по мярка 123 за развитие на селските райони. Стойността му е 2 200 000 лева, 1 800 000 лв одобрени разходи и 900 000 субсидия. Ще се разкрият 27 работни места още през първата година, а до 2018 се очаква да нараснат до 44. Очаква се да бъдат ангажирани и от 250 до 1 000 сезонни работници.

В банката обаче се случва нещо страшно. От 2010 г. започват да го въртят на бавен огън. Поставят условия да смени строителната компания, с която е подписан контракт за изграждане на новото предприятие. Отказва и банкерите заявяват:

Няма наша фирма – няма проект, ще те фалираме

убийство банкерка бургас

Застреляната Павлинка Йовчева

И започват целенасочени действия, за да приведат заплахите си в изпълнение. Изготвянето на самия проект струва около 150 000 лева, но Симеонов е категоричен, че тези пари е нямало да се превърнат в проблем, ако банкерите не са предприели злоумишлени действия да го докарат до фалит.

„Основните играчи в тази зловеща схема са Павлинка Йончева, Веселин Желев, Екатерина Кирилова. Техните подизъпълнители са Христина Кацарова, Станка Атанасова, Димитър Пенев от централата в София. Павлинка Йовчева има голяма власт без да носи никаква отговорност. Заедно с Веселин Желев, тази жена е разплакала много, наистина много хора”

Любомир Симеонов в никакъв случай не се смята за герой. Определя се като човек с умения в бизнеса, който знае как и иска да работи. За 6 години успява да развие фирмата си до степен, в която продава стоки в 8 държави от ЕС плюс Турция и Швейцария. Въпреки кризата, ежегодно регистрира все по – високи печалби.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Убиецът на банкерката: Шепа чиновници се изгавриха с достойнството ми

  1. SS Отговор

    30.09.2013 в 20:42

    Каквото почукало,такова се обадило. Да внимават и други които са тръгнали по стъпките на тази „банкерка“

  2. Анонимен Отговор

    12.04.2018 в 20:31

    Kraino vreme beshe da pokaje na samozabravilite se bankeri-kojuderi BULGARIA ne e im bashtinia.BRAVO!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *