Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тузари продължават да вдигат незаконни селища из страната

Въпреки заканите на правителството, местни големци си строят къщи в разрез със закона

Въпреки заканите на правителството, местни големци си строят къщи в разрез със закона

Незаконни селища на баровци продължават да никнат масово в страната. Въпреки опитите на централната власт да попречат, на местно ниво цари пълен хаос. Поредното селище изникна покрай язовир Цонево, на 50 км от Варна.

 

Кмет, нотариус и адвокати успяват да възкресят изчезналото в края на 60-те години село Дебелец, на чието място е създаден язовира. След въвеждането на закона за реституция, наследниците на земи до язовира предявяват претенции за възстановяване на собствеността им. Това обаче неqzovir може да стане, тъй като село Дебелец вече не съществува.

През 2007 големци от близките Провадия и Дългопол, започват подписка за възстановяване на селото с идеята да се докопат до земите. Още през същата година успяват да съберат необходимия брой и селото се учредява наново. Подписката обаче е фалшификат. Срещу дребни облаги някои се съгласяват да дадат съгласието, по- голямата част от парафите са подправени.

Ивотите до язовир Цонево струват колкото във Варна

Ивотите до язовир Цонево струват колкото във Варна

Въпреки това, започва масово застрояване покрай язовир Цонево. Никнат един след друг огромни палати. Собствениците са все местни величия- магистрати, общинари, полицаи. Строежите продължават дори след издаването на заповед от екоминистерството, с която язовира е обявен за вододайна зона и застрояването трябва да се ограничи.

От няколко години се правят опити за обявяване на подписката за създаване на селото за невалидна. Дори това да се случи обаче, не е ясно дали къщите ще бъдат съборени.

Незаконното митничарско селище край Ивайловград. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *