Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Туберкулозен лежи пети ден на пейка в Бургас

Туберкулозно болен лежи от пет дни на пейка на обръщалото на автобус 211 в Бурас, сигнализираха кондукторки. Мъжът паднал там в четвъртък и те извикали линейка. Колата го взела, но само час по-късно мъжът слязъл от автобус и пак се стоварил на пейката.

 Кондукторките се втурнал да питат защо, а той им обяснил, че не го взели в болницата, защото нямал здравни осигуровки. Изхвърлиха го като куче, възмущава се възрастна жена, която всеки ден ходи на гробищата и минава край него. Болният е бил лекуван преди месеци, изписан в сравнително добро състояние и със заръката да яде силна храна и да се пази. Как да ям силна храна, като съм безработен, казал той. От години 46-годишният мъж не може да си намери работа. Стаичката му в общежитията на Пети километър била с неплатен ток и вода. Мъжът се опитвал да си намери нещо питателно из кофите за смет, но не успял и болестта се върнала.

Кашля силно, задавя се, няма въздух, целият посинява при пристъп, разказват кондукторките, които вече пети ден му подхвърлят банички, или му носят сандвичи от къщи. Те звънили в местни телевизии, в болницата, в социални грижи, но никой не се заинтересувал, че един човек може би умира в момента. От МБАЛ- Бургас обясниха, че не приемат за лечение хора без осигуровки и по нареждане на касата пациентът трябва да си плати лечението.

Лекари казаха, че за такива случаи би трябвало да има приюти за временно настаняване и в тях да работят и медицински лица. Такова нещо обаче в града няма. Попитахме и представителите на Българската православна църква, но оттам казаха, че не се занимават с такива случаи, но ще се молят за него. Според медиците пациентът е заразен и е опасен за хората, които контактуват пряко и отблизо с него. Къде е държавата в момента ли? Как къде. На почивка в Евксиноград.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Туберкулозен лежи пети ден на пейка в Бургас

  1. BALKY Отговор

    13.08.2012 в 16:56

    Нищо ново, такива като този човечец ги има навсякъде !!! Елате в кв.ГеоМилев(ул.Христо Максимов) да видите същата гледка..Несретника вече трети месец живее на улицата и никой от соц.служби, полиция и бърза помощ нехае за проблема. Десетки пъти сме се обаждали да дойдат и да го преберат, защото е болен, но реакция никаква..Идват преглеждат го(Бърза помощ) или го сритват(полицията) и той пак си е на улицата ден след ден ??? Но до кога ли ? Зимата наближава !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *