Цветелина Бориславова в ужас от Маргините

0
Цветелина Бориславова
Цветелина Бориславова

Огромен страх от братята Маргини тресе Цветелина Бориславова, научихме от приближени. Бившите съдружници на приятеля й Бойко Борисов имат апетити в курорта Пампорово. Цветелина го купи преди време чрез фонда Си Ес Ай Еф.

Байко Борисов (вторият от ляво надясно) с Красимир Маринов (до него) и Венци Стефанов (вдясно) по време на сикаджийския си период
Байко Борисов (вторият от ляво надясно) с Красимир Маринов (до него) и Венци Стефанов (вдясно) по време на сикаджийския си период

През 2006 година фирмата на средния брат, Димитър Маринов, вдига хотел на пет етажа и голям ресторант точно в центъра на зимния курорт. Дружеството е „Симс ООД“, а партньор на Средния Маргин е Христо Халваджиев, сочен за мозъка на групировката, управлявана от братята.

„Маргините имат сантимент към Пампорово, защото е до родния им Смолян. Винаги са имали влияние там, навремето застраховаха обектите.

Хората им там чувстваха като у дома си. Когато Цветелина купи инфраструктурата, хотели и лифтове, това се промени. С помощта на правителството на ГЕРБ успяха да изхвърлят Маргините от курорта“, разказва местен бизнесмен.

Още при подготовката на сделката за Пампорово преди Бойко Борисов да стане министър – председател, е имало мащабна акция на ДНСК в Пампорово, за да бъде прочистено от незаконни постройки. Една част от тях се оказват хотелът, ресторантът и търговският комплекс, вдигнати от фирмата на Маргините. Въпреки че те искат да узаконят инвестицията си, това не се случва.

Димитър Маринов - третият брат Маргин
Димитър Маринов – третият брат Маргин

Малко след като Цветелина придобива контролния пакет акции на Пампорово, хотелът на Маргините е съборен със заповед на Министерството на регионалното развитие, оглавявано тогава от Лиляна Павлова.

Покрай сагата с хотела на Маргините Цветелина Бориславова не се намесвала пряко, но по действията на държавната администрация личало, че там няма да има хотел на братята, които вече са врагове на Бойко Борисов, за разлика от средата на 90-те. Неотдавна в публичното пространство отново се появи снимка на Бойко с Големия Маргин по време на тържество на СИК. фирмата, с която Маргините действат в Пампорово, „Симс ООД“, държи хотел и магазини на Слънчев бряг.

Това обаче не е единственият бизнес, който Маргините движат чрез по-малко популярния си среден брат.

Димитър върти и мащабен хазартен бизнес в курортите около Смолян чрез фирмата си „фаворит“, където отново е съдружник с Христо Халваджиев – Халвата. Запознати с бизнеса им разказват, че са правили опити да влязат с тази дейност и в Пампорово, но държавната комисия по хазарта им отказала лицензи за обекта в курорта на Цветелина Бориславова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *