Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цветелина Бориславова изсече и разори Родопите

Безпрецедентна по мащаб поголовна сеч на вековни дървета в Родопите е извършила банкерката Цветелина Бориславова, бивша половинка на Бойко Борисов. Това разкри пред журналисти представител на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК).

Цветелина Бориславова

Цветелина Бориславова

Безмилостното унищожаваме на държавни гори в Родопите, разпоредено от Бориславова в качеството й на собственик на „Пампорово“ АД, втрещи Министерството на земеделието и храните, откъдето възложиха разследване на горската афера. Миналата седмица наглата сеч покрай изграждането на седалковия лифт в Пампорово бе стопирана и най-вероятно този зимен сезон в Родопите ски туристите няма да могат да ползват лифта от местността Двата моста до връх Снежанка. За цялото това безобразие Цветелина Бориславова пробва неуспешно да обвини ДНСК в серия от интервюта. Журналистическа проверка обаче установи по категоричен начин, че вина за патовата ситуация еднолично носи самозабравилата се банкерка.

Цветелина Бориславова разора най-красивата планина в България, за да разшири незаконно лифта от местността Двата моста до връх Снежанка

Цветелина Бориславова разора най-красивата планина в България, за да разшири незаконно лифта от местността Двата моста до връх Снежанка

Аферата с унищожаването на горските масиви в Родопите стартира в края на 2012-а, когато Цветелина Бориславова подава документи в Министерството на земеделието за подмяна на въжения седалков лифт с кабинков такъв. Тъй като лифт с кабинки е двойно по-широк от седалковия, Бориславова трябва да получи Подробен устройствен план (ПУБ), както и разрешение за изсичане на държавни горски масиви. Банкерката е убедена, че Мирослав Найденов ще разпише, и издава заповед да започне сечта на вековни дървета.

За отрицателно време са изкоренени 830 широколистни дънера, а дървата естествено са продадени на черния пазар. Министър Найденов обаче проявява учудваща лоялност към закона и опазването на природата и не разписва нито един документ. След като Бойко Борисов и правителството му подават оставка, Бориславова пробва да притисне служебния премиер Марин Райков да издейства разрешения, но и това не се случва. Въпреки това сечта на държавни горски масиви не е преустановена.

Еко талибанщината на Цветелина Бориславова продължава до тази есен, като от „Пампорово“ АД пренебрегват няколко предупреждения на ДНСК и на Министерството на земеделието. Когато банкерката получава информация от свои хора от министерството, че земеделският министър Димитър Греков се готви да разпореди проверка и да спре незаконното разширяване на лифта, тя иска среща с него. Греков я кани в министерството, а Бориславова се появява с армия от адвокати – 7 на брой, и се опитва да окаже натиск върху министъра.

„Държа се изключително арогантно. Заплаши Греков с международен скандал, обвини го, че искал да осуети зимния сезон в Родопите. Тя притежава 3 хотела и сега се чуди – как да обясни на туристите от чужбина, че няма да се спускат от връх Снежанка заради липсата на лифт. Министърът обаче не се поддаде на натиск и отказа да отмени назначената проверка“, споделят чиновници от Министерството на земеделието и храните.

Прави впечатление липсата на реакция от страна на природозащитни организации, както и на „Зелените“. Според малцината независими еколози в България разораването на Родопите и изсичането на стотици вековни дървета е значително по-голямо от исканото разрешение за втори лифт в Банско, което бе стопирано след протест на „Зелените“. Това навява подозрения, че Цветелина Бориславова съвместно с Иво Прокопиев действат подмолно и се саморазправят с конкуренцията, пращайки платени протестиращи да дискредитират зимния туризъм в Банско и на Боровец за сметка на този в Родопите и по-специално в курорта Пампорово.

„Поголовната сеч в Родопите и разораването на планината е без прецедент в България, тъй като досега никой не си е позволявал да вилнее с брадви в държавни гори, без да има инвестиционен план.Това е престъпление за затвор“, потресени са от наглостта на Цветелина Бориславова и съмишленика й Иво Прокопиев жители на Смолян и региона.

На „Пампорово“ АД вече е съставен акт, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти. Цветелина Бориславова -обаче все още се ослушва и не спазва разпоредбите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *