Цветарите ще дерат по две кожи за една китка

0

Магазини за цветя ще работят извънрдено и до късно в неделя, признаха цветари. Те дори са наели помощници, за да изкарат стоката по тротоарите и през големите магазини и пазари. Надницата на всеки допълнителен работник е процент от продажбите. С цветя ще бъдат снабдени и магазини, които нямат в номенклатурата си тази стока.

 За първия учебен ден най-много пари броят майките на първокласниците. Те се охарчват средно с 15 лева за букет, а някои и повече. Родителите на по-големите ученици се опитват да минат тънко с готови букети с много папрат и едно цвете. Двойно са поскъпнали днес карамфилите, герберите, розите, орхидеите и хризантемите. Утре се очаква още по-голяма секира.

Около 1000 – 1500 лева е чистата печалба на един магазин за цветя в началото на учебната година, издадоха хора от бранша. Същите пикови суми се взимат на 8 март и на Цветница. Тази есен ще се подаряват най-много карамфили, понеже са най-евтини. Някои майки се упражняват вкъщи и правят букети от домашни китки. Кризата е обхванала и цветния бранш и оттам разчитат на празниците. Романтичните жестове отдавна са отминали и влюбените си разменят букети и картички по интернет, понеже е по-евтино.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/dA8VDgNy-_4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *