Цветанов: Вече знаем коя е групировката зад атентата в Бургас!

3
Цветан Цветанов

МВР министърът и вицепремиер Цветан Цветанов заяви отговорно, че тайните служби у нас вече знаят със сигурност коя е терористичната групировка, подготвила и отговорна за първия самоубийствен атентат в България. Цветанов каза това пред журналисти във Варна, но позовавайки се на следствената тайна, отказа да оповести името на злодеите.

Цветанов обаче обясни, че следствието е отбелязало голям напредък и до момента са установени две лица, които са съпричастни към взрива. Той допълни, че според специалистите вероятността камикадзето да е било взривено от друг човек става все по – вероятна. Продължава да се издирва терорист, който притежавал шофьорска книжка от щата Мичиган.

Атентатът в Бургас

„Атентатът в Бургас е нещо, за което не трябва да се говорят празни приказки. Когато сме сигурни и имаме заловени лица, след като съгласуваме действията си с чуждите служби, чак тогава ще можем да разкажем всичко. И сега има много за разказване, но това са чисто оперативни данни, които не трябва да достигат до обществото” – каза вицепремиерът.

Той изказа убедено становище, че към момента е свършена ужасно много работа, но е твърде сложно да се възстанови цялата картинка. Това включвало не само денят на взрива, но и доста назад във времето. Накрая той заключи, че рано или късно, терористите ще бъдат разкрити.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=titHBqowANo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *