Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цветанов в срамна сделка с Цар Киро за ромски гласове

cvetanovВицепремиерът Цветан Цветанов е искал от известния като Цар Киро ромски лидер Кирил Рашков подкрепа и гласове за предстоящите избори. Сензационното разкритие направи близък роднина на циганския бос.

Срещата между министъра на вътрешните работи, който понастоящем е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, и Цар Киро се провежда в „Шератон“ в края на юни. По това време елитният хотел е домакин на форум, организиран от Европейската комисия, на тема „Приносът на Структурните фондове за интеграцията на ромите“. Цветан Цветанов участва в качеството си на национален координатор на кампанията „Десетилетие на ромското включване“. По време на форума някои от циганските лидери показват червен картон на вътрешния министър, но

Цар Киро демонстрира приятелски чувства и благоразположение към дясната ръка на Бойко Борисов.
Впоследствие Цар Киро и Цветанов се усамотяват и разговарят на четири очи. След разговора циганското величие признава пред най- доверените си хора от фамилията, че вицепремиерът е поискал от него помощ за ГЕРБ на местните и президентските избори след три месеца.

Топлата връзка с управляващите е добре дошло за Цар Киро,срещу когото има стотици сигнали за най- различни престъпления. По този начин циганският бос си осигурява силни съюзници, които му гарантират неприкосновеност и спокойствие.

За Цар Киро е практика да се сближавас всички властници през последните 22 години. Ромският лидер е добре и със

Цар Киро близък и с новите управляващи от ГЕРБ

Цар Киро близък и с новите управляващи от ГЕРБ

 сините, и с жълтите, и с червените. Преди предходните избори обаче, Цар Киро усеща накъде духа вятъра и отдава всичките си сили за победата на ГЕРБ. Негови автомобили разнасят плакати на Бойко Борисов и кандидатите му за депутати. Рашков също не крие пред най- близките си, че е в отлични отношения с върхушката на герберите. Срещу това очаква безнаказаност и имунитет. Получава ги до момента, в който прескача всякакви граници на нормалното.

Зверското убийство в Катуница обърква сметките на управляващите и Цар Киро. Народът тръгва срещу произвола и беззаконието, което постави на карта отношенията между ромския бос и правителството.
Показателно е, че след атаката срещу Цар Киро, Цветанов се навря в мишка дупка и не посмя да каже нищо повече, освен пълната глупост, че полицията си върши работата. Бойко Борисов, като никой друг път, си подбира много внимателно думите, така че хем да угоди на протестиращите, хем да не развали алъш- вериша с циганския барон.

Нестихващото народно недоволство и ескалиращото напрежение между българи и роми, които нито правителството, нито полицията могат да тушират, беше опитано да се замаже с арестите на протестиращи. Вместо да се успокои положението, ще стане точно обратното, коментират анализатори. Това още повече ще настърви тълпата. Не случайно при един от протестите в Пловдив, насъбралите се хора викаха „Бойко педераст“. Нещо немислимо до сега.

До какво доведоха договорките между всички правителства досега с ромския бос. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *