Цветанов призна: Рекордьори сме по износ на проститутки в ЕС

1

Вътрешният министър неохотно призна, че България е начело на списъка от членки на ЕС, които продават жива стока в ЕС.В другия износ на стоки не ни върви, но момичетата ни се харчат като топъл хляб.

Изказването на Цветанов бе на конференция за трафика на жени, където беше поканен като специален гост. По негови данни само за изнасянето на едно момиче, сводникът получава около 18000 евро. Ако пък сам поеме риска от бизнес в някоя от страните и не се плаши от конкуренцията, само една девойка, може да му заработи стотици хиляди евро. Основните вносители на българската стока пък били Холандия, Белгия и Германия.

Част от момичетата сами се съгласявали да започнат бизнес в чужбина, защото ги лъжели, че ще получават много пари, а други били примамвани с работа за гувернантки, болногледачки, или като сервитьорки, та дори и певици. Някои от белите робини си намирали добри сводници по-късно и били доволни от заплащането, но повече попадали в ад, където с бой ги карали да работят и не ги пускали да излизат на улицата. Само през 2011 година е установен „износ“ на 541 българи, повечето жени, но една част и мъже, призна Цветанов. 131 души са осъдени за трафик на хора, но вътрешният министър не уточни за същия период ли става дума, или с десет години назад. Някои от отявлените и известни сводници били получили присъди до 15 години. Но това не стряска другите и търговията си върви.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/dEuDY1HHYPQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *