Цветанов: На кораба в Испания е имало само кокаин

2
Цветан Цветанов

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че на заловения с три тона наркотици кораб „Свети Николай” е имало само кокаин и абсолютно никакъв друг товар. Организатори на канала били бандити от Колумбия и Испания, нашите мафиоти отговаряли само за логистиката.

Цветанов допълва, че според последните данни от разследването, само една част от нашите моряциса били наясно какво се превозва и съответно носят вина за действията си. Въпреки това, никой от българите няма да има право на свиждане в продължение на три месеца, защото това са разпоредбите на тамошното законодателство.

Свети Николай
Българските моряци остават в затвора

Арестуваните нашенци обаче осъществявали непрекъснати контакти с адвокатите си, които са назначени по служебен път. Вече били направени проверки на фирмата, която стопанисва кораба, осъществявал незаконния трафик. Оказало се, че фирмата е „куха” и е създадена единствено заради транспорта на наркотиците.

Цветанов обаче така и не отговори пред българските журналисти на въпросите, поставени от испанските власти защо са пуснати на свобода собственикът на кораба Дойчин Дойчев и оповестеният като организатор на аферата Руслан Колев. Припомняме, че съдът вече прецени, че те двамата нямало как да са замесени в трафика, защото по никакъв начин не можели да контролират действията на моряците. Прокуратурата отначало се напъна да протестира, но впоследствие се отказа от това си намерение.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Hl4hvpCAMCw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *