Цветанов: Извинете, сбъркахме с Кирил Йорданов, вече няма да правим така

0

Кирил ЙордановКирил Йорданов беше най-малкото зло, затова го предложихме като кандидат на ГЕРБ за кметските избори във Варна, призна си днес Цветан Цветанов. Издигането му е една наша политическа грешка.

Когато се правели номинациите, ГЕРБ си нямал добър кандидат и се спрели на досегашния кмет. Това негово изказване взриви социалната мрежа. Веднага заваляха въпроси – защо е нужно във всеки град да се издига кандидатура. Като нямаш кадри, просто не издигаш кандидат, това е логично. Хората попитаха и какво означават думите „най-малкото зло“. ЦветановПо презумпция всяка партия би трябвало да предложи най-добрия си кандидат, а не най-малкото зло. Цветанов стигна дотам, че каза, че не помни кой точно от ГЕРБ предложил Йорданов. Нали самият ти каза преди време, че всяка кандидатура се одобрява лично от Бойко Борисов, припомниха му форумци.

От всички големи градове на страната се опитаха да опреснят паметта на вицепремиера в оставка как са се редили листите. Много рядко ГЕРБ е посочвал свой кандидат и то в малки общини. В големите е разчитал на кражба на кадри. Доскорошни кметове, издигнати от други политически сили, получават обещания, че ще бъдат преизбрани, ако се съгласят да преминат към ГЕРБ. Същите тези кметове даже се съгласяват сами да финансират кампаниите си и предоставят на новите си господари целия обръч от фирми, който ги подкрепя, след което и той преминава към новите. По този начин изкуствено и чрез лъжа и манипулации ГЕРБ отчете небивала изборна победа на кандидатите си, които всъщност бяха откраднати. Те даже не бяха проверени добре и продължиха да се дънят, а случаят с Кирил Йорданов мина всякакви граници. Няма вече да правим така, обеща тържествено Цветанов. В смисъл, че няма да издигнат повече Кирил Йорданов за кмет. А за останалите градове не каза нищо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/11wrL9zTuMw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *