Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цветан Цветанов – шеф на “Наглите”!

  Мегаскандал назрява в съдебната система и политиката покрай делото „Наглите“, научихме от бивши затворници, които са лежали в килии с ключови членове на бандата. Според тях групата за отвличания била част от план, който да качи ГЕРБ на власт, а след това част от членовете й да бъдат използвани за саморазправа с неудобни на Бойко Борисов и Цветан Цветанов политици, бизнесмени и общественици.

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Делото „Наглите“ приключи на втора инстанция в апелативния съд през март. Остава последната инстанция – ВКС, където ще се реши дали присъдите остават, или делото ще се гледа отново заради манипулациите по него.

Папките обаче все още не са пристигнали във Върховния касационен съд 7 месеца след края на делото и 2 месеца след изготвянето на мотивите! Научихме още, че материалите щателно се проверяват за връзки на Цветанов, Флоров и близки до тях бизнесмени с бандата на „Наглите“.

Според запознати с делото заради умишлени пропуски в работата на ГДБОП половината от похитителите бяха оправдани. Не било случайно че отвличането на сина на близкия до ГЕРБ бизнесмен Румен Гунински не е доказано.

Данчо Релето, Йожи и Прокопи Културиста на път към съдебната зала

Данчо Релето, Йожи и Прокопи Културиста на път към съдебната зала

„В старанието си да използва бандата за отвличания докрай, кликата около Цветанов ще бъде разследвана за злоупотреба със служебно положение“, категоричен е магистрат.

Цветанов всъщност е истинският шеф на „Наглите“, но не на обявената група за отвличания, а на приятелския му кръг, който включва бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, ексначалника на отдела „Контратерор“ в службата Валентин Цоновски и прокурор Светлозар Костов, които изпълняваха политическите поръчки на ГЕРБ да се справят с опоненти на тогавашната власт. Това са истинските „Нагли“, категорични са служители в МВР.

Излизат и любопитни връзки на Станимир Флоров и Цветанов с групата за похищения, манипулация на свидетели и СРС-та, за които говори и Валентин Янев – Бореца. Той беше нарочен от Цветанов за член на „Наглите“, но обвиненията не бяха доказани.

СРС-тата за натиск и плащане на свидетели да топят определени хора, за което говори Бореца, са засекретени, но едно от тях вече е четено и слушано от съда в открито заседание. Там Цветанов звъни на Флоров, който нерегламентирано и извън закона притиска Любо Гребеца да натопи Вальо Бореца и Алексей Петров като мозъци на „Наглите“. Чуват се и обещания за пари и покровителстване. Точно заради тези нарушения и манипулации делото „Наглите“ най-вероятно ще тръгне отначало.

Бивши съкилийници на членовете на групата за отвличане са категорични, че те търпеливо чакат момента, в който да разкажат как са натискани и са им обещавани пари, за да свидетелстват срещу трети лица, които в действителност не познават. В същото време са били убедени, че отвличанията, които са извършили са били известни на тесен кръг от служители на ГДБОП и прокурори, свързани с политическа партия ГЕРБ и доказано служили на лидерите й през последните 4 години. Даниел Димитров – Данчо Релето, отричал да има нещо общо с отвличанията и открито твърдял пред останалите в затвора, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са организирали похищенията.

Един от членовете на „Наглите“ – Найден Недев, работил при Петър Христов, докато участвал в отвличанията. Христов е спонсор на ГЕРБ и приятел на Цветанов и Флоров. По-късно Недев става свидетел срещу групата и запазил отношенията си с шефа, като продължавал да работи при него. Другият свидетел Валентни Михайлов – Ихтиманския, който режел пръстите на жертвите, бил включен в програма за защитени свидетели и се облажил с шестцифрена сума за показанията си.

„Бандата на „Наглите“ всяваше страх от 2007 година насам, когато се учреди партия ГЕРБ и се прицели във властта. Удивително съвпадение – „Наглите“ и ГЕРБ са създадени по едно и също време и този факт убягва на много хора и журналисти, защитаващи пламенно серийния обвиняем Цветан Цветанов. Не са тайна и контактите на Бойко Борисов в ГДБОП още от времето, когато беше главен секретар на МВР. Много служители работеха за неговия интерес с обещание за кариерно развитие а интересът му и този на партията беше да руши доверието в тогавашната власт. Така все по-логична е версията „Наглите“ да са оставени да вършат престъпления нарочно и да са заловени едва когато ГЕРБ взема властта“, твърди адвокат на един от задържаните, който след това се е отказал от защитата му, защото в същото време са се водили преговори с него и от ГДБОП за лъжливите му показания по други дела.

Според служители на МВР Флоров, Цветанов и Бойко Найденов нямат интерес делото да се върне за ново разглеждане, защото ще излязат компрометиращи факти за това как са използвани бандитите, за да се обвинят други хора. Зам. главният прокурор е един от идеолозите на комбинациите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *