Цветан Цветанов подслушвал и главни редактори

1
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Цветан Цветанов е наредил на шефовете на СДОТО да подслушват незаконно телефоните на „Алфа Финанс“, „Литекс Комерс“ и Българоамериканската кредитна банка, научихме от източници в прокуратурата.

Иво Прокопиев
Иво Прокопиев

Над 20 от джиесемите на тези компании са ползвани от собствениците Иво Прокопиев, Гриша Ганчев и Цветелина Бориславова, както и от техни приближени служители и членове на семействата им.

Бившият вътрешен министър разпоредил освен това да бъдат подслушвани телефоните на главните редактори на всички основни медии и най-вече на опозиционно настроените срещу ГЕРБ, твърдят нашите източници. Това е един от най-големите гафове на Цветанов, с който той със сигурност няма да може да се справи, категорични са служители от системата на МВР.

Скоро той ще се изправи на подсъдимата скамейка за незаконните подслушвания на 800 души срещу които не е имало официални разследвания.

Гриша Ганчев
Гриша Ганчев

Ганчев, Бориславова и Прокопиев са само част от незаконно подслушваните представители на бизнеса. Според запознати те са държани изкъсо по няколко причини. Цветелина Бориславова – защото е била близка с Трайчо Трайков и Симеон Дянков, Иво Прокопиев – заради войната му с приближени бизнесмени на Бойко Борисов и апетитите му към бизнеса с ВЕИ.

Най-фрапиращият случай бил с Гриша Ганчев. Поне 10 от телефонните номера, разговорите от които се записвали незаконно, били на „Литекс Комерс“. Самият Ганчев е знаел за това, че го следят, много преди да арестуват сина му са източване на ДДС. Той е бил подозиран от Бойко Борисов, че подкрепя БСП и тайно ги финансира.

Цветелина Бориславова
Цветелина Бориславова

„Гришата отказваше да плаща рекет на ГЕРБ и следяха всяка негова крачка. Бойко ходи да открива завода му за автомобили в Ловеч и му се правеше на приятел, а в същото време го е подслушвал. След като не можаха да го принудят да финансира ГЕРБ, му спретнаха делото за данъците. То обаче е заченато с нарушения в закона и скоро ще го прекратят“, споделя близък до ловешкия бизнесмен.

Шефовете на службата за подслушвания в МВР вече са само свидетели по делото срещу Цветанов. Те са разпитани няколко пъти в прокуратурата. Казвали са, че не знаят кои са подслушваните и защо са поръчани за незаконно записване. Цветанов лично им спускал номерата, написани на лист хартия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Няма ли най-после да приберат в ареста цветан цветанов – цвъки? С три обвинения и още кой знае колко предстоящи, а само ходи по телевизиите да манипулира обществото!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *