Цветан Цветанов и МВР съвсем се оплетоха в лъжите си за убийството на Мирослава от Перник

1
Убитата Мирослава от Перник е на път да взриви МВР

Валентин Цоновски е ръководител на групата полицаи, които придружават сочения като похитител на Мирослава Стойчо Стоев – Чочо при фаталния оглед на дома му в Перник. Като най-високопоставен, той би следвало да понесе отговорността за изстрелите, довели до смъртта на Чочо. Вместо това министър Цветанов и подчинените му Станимир Флоров и Цоновски започнаха да замазват положението, като през час-два хвърлят обяснения, които си противоречат едно с друго.
Първо бе съобщено, че това е повторен оглед в дома на Стойчо Стоев. След това заявиха, че не е имало друг оглед. Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, за когото се твърдеше, че е присъствал на самоубийството, побърза да отрече, че въобще е бил в апартамента на Стоев. Той подчерта, че на мяссто е имало разследващ полицай и поемни лица, обаче не им посочи имената. Не беше изяснен и най-скандалният момент – как точно Чочо е успял въпреки

Цветан Цветанов се чуди как да замаже случая със "самоубийството" на Чочо

белезниците на ръцете си да отключи сейфа, да извади законния си пистолет и да се гръмне. Колкото и опитен охранител да е бил, той не е обучаван в манастира Шао Лин и едва ли може като факир да се освободи сам от белезниците. Да отключи сейфа, да извади пистолета си и да се застреля, докато полицаите оправят тока в апартамента му и режат кабела на СОТ-а, каквато невероятна версия лансираха от ведомството на Цветан Цветанов. Пистолетът му е „Глог“, а според експерти оръжието е с такива габарити, че не може да се зареди с вързани ръце. От друга страна така и не стана ясно от изявленията на топ полицаите и прокурора на Перник имал ли е или е нямал белезници на ръцете си. Според очевидци, когато ченгетата го довеждат за огледа, той не е бил с вързани ръце. Шефът на пернишкото МВР Валентин Димитров обаче казва друго. Чочо бил с белезници, но ръцете му били отпред, а не зад гърба, както е според инструкциите за конвоиране.
На всичкото отгоре се оказа, че Стойчо Стоев – Чочо е имал законно притежавано оръжие, въпреки криминалните си прояви.

Стойчо Стоев - Чочо

След смъртта на Чочо направо се заговори, че той е „самоубит“. Вестник „Труд“ написа, че е бил пребит в полицията, а пръстите на ръцете му – счупени. Как тогава той е дръпнал спусъка на пистолета? Само ден след разстрела се оказа, че няма следи от барут по ръцете на антимафиотите, съпровождали Чочо.
Хелзинкският комитет изрази сериозно подозрение, че Стойчо Стоев сам се е убил. Председателят на БХК Красимир Кънев заяви: „Как е възможно човек, който е бил в ръцете на едни от най-квалифицираните полицаи, изведнъж да се самоубие?!? Това не би допуснал дори един селски пъдар!“
Съседи на Стойчо Стоев – Чочо, сред които и дядото на приятелката му, видели какполицаите го водят към блока. Стоев бил видимо спокоен, когато влизал във входа, твърдят очевидците. Какво ли е станало минути по-късно, за да си тегли куршума, питат се в Перник.
Още повече ако той наистина не е физическият убиец на Мирослава какъв е мотивът му да се застреля?
Не друг, а шефът на ГДБОП Станимир Флоров потвърди информацията, че преди да се самоубие Стоев е получил предложение да стане защитен свидетел.
МВР не отговори категорично и на най-щекотливия въпрос – забъркани ли са полицаи в отвличането на Мирослава. Тя самата казва по телефона на сестра си: „Отвлечена съм, има замесени полицаи, спаси ме!“ Източници от следствието в Перник се кълнат, че няма замесени полицаи в отвличането. Ангежирани с разследването считат, че тя може би е

Мирослава с двамата си похитители и впоследствие убийци

споменала името на приятел на Стоев с прякор Полицая. Източниците разказват, че Чочо и въпросният Полицая (Красимир Петров – Полицая, бивш служител от 6-то РПУ в София) работели покрай нашумелия местен бизнесмен Феодор Феодоров – Федята. Двамата въртели негови пари, като ги давали назаем срещу лихва. В един момент обаче лихварството ги дръпнало надолу – клиентите им спрели да връщат парите. Така натрупали над 400 хил. лв. дългове към Федята. През последните две седмици хора на бизнесмена на два пъти пердашили Стойчо Стоев – Чочо. Самият той проплакал пред приятели, че има страшни проблеми. Дори една вечер, разказва свидетел на случката, Стойчо извадил пистолета си и го дал на свой приятел: „Вземи го, за да не направя нещо! Приятелят след това дал оръжието на брат му. Източниците допускат, че Стойчо Стоев е бил „ухо“ на ченгетата докато се е навъртал край Федята. Съучастникът на Чочо – Марио Любенов – Заека влезе в лудница.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ МЕ ЗАИ ТРИГУВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО!АЗ СЪМ ЛЕКАР.СЪДБАТА МИ СЕ СТЕЧЕ ,ТАКА,ЧЕ ПОЧТИ ЦЯЛАТА СИ ПРАКТИКА ИЗКАРАХ,КАТО ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО СЕ ЗАНИМАВАХ С ПСИХИАТРИЯ,НЕВРОЛОГИЯ,ПСИХОТЕРАПИЯ.КЪМ ИНЦИДЕНТА С МИРОСЛАВА СЪМ ЛИЧНО ЗАИНТЕРЕСОВАН МАКАР И МАЛКО В ПО-ДРУГ АСПЕКТ.ТЕПЪРВА,ЩЕ СЕ РАЗНИЩВА ТЕМАТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА С ПСИХИАТРИЯТА И СЪДЕБНАТА ПСИХИАТРИЯ.СЕГА НАУЧАВАМ ОТ ТАЗИ СТАТИЯ,ЧЕ МАРИО ЛЮБЕНОВ-ЗАЕКА Е В ПСИХИАТРИЧНА КЛИНИКА.ТОВА Е МНОГО СТРАННО.ПОНЕЖЕ МЪТИЛКАТА ОКОЛО ,ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ПЪЛНА,ЩЕ СЕ ОПИТАМ,ДА СЕ СВЪРЖА ЛИЧНО С ЕКИПА НА САЙТА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *