ЦРУ и ФБР имат списъци с наши корумпирани политици и мафиоти, но не ги дават

1

уикилийксЗнаете ли, че изтеклата от „Уикилийкс“ информация за България всъщност са писанията на 15 служители от посолството на САЩ у нас. Всеки месец те изготвят доклади заа страната ни, които с подписа на посланика заминават за Държавния департамент във Вашингтон. Посланикът няма пръст в подготовката на текстовете, а само прави някои изводи и уточнения и слага подписа си. Обикновено цялата работа вършат пресаташетата и отделите по печата, които в различните посолства се наричат различно. Като добросъвестни пчелички, те всяка сутрин изрязват статии от вестници, прослушват радиопредавания и свалят телевизионни такива. Сортират ги по съдържание и действащи лица. Приоритетни са изявите на водещи политици, партии и хора от правителството. wikileaks9Освен от медиите, информация се събира и от разговори. Такива се провеждат с политици, общественици, журналисти и хора от културната общност. Те изразяват своите виждания и позиция поо различни въпроси и за различни хора.

Някои от тях се изживяват като същински доносници, стараейки се да натопят хора от властта, които не им харесват, или обратното – да ги похвалят безпричинно. Работа на хората от посолството е да изчистят сеното от плявата.
Организираната престъпност, военните обекти, работата на специалните служби са обект на внимание на представителите на съответните секретни ведомства на САЩ. Те се шифроват и се изпращат по друг път, а не с дипломатическата поща. В такива шифрограми, например, са описани действията на ръководството на ДАНС по време на нейното създаване.
Британските и американските служби са съставяли и списъци на най- опасните престъпници в България, на политиците, свързани с мафията, както и случаите на тежка корупция сред политическия ни и финансов елит.
ФБР в София е автор и на списък с потенциално заплашените от убийство известни българи.

Посолството на САЩ в София
Посолството на САЩ в София

На четвърто място в един такъв списък е бил банкерът Емил Кюлев. Половин година след попадането му в черната графа, той бил показно ликвидиран в центъра на София.
Американците са предупредили Ахмед Доган, лидер на ДПС, да избягва контактите с бизнесмена Илия Павлов, който бе застрелян няколко месеца след това. Тази информация никога няма да се появи в „Уикилийкс„. Тя няма да излезе официално и от български източници, свързани със службите, защото у нас тази практика е почти непозната. В средите на службите, обаче се знае каква е достоверността на подобна информация.
Докладите, които излизат в „Уикилийкс„, са същите, които нашите посланици изпраащат до България от посолствата ни по света. От Анкара например описват кой кой е в турската политика и управление, какви позиции заема страната по отношение на ядрената енергетика, изявления на турски министри и политици.
Изпращат се и всички пикантерии, излезли в турските медии и свързани с известни имена. Нашите разведки в посолството обаче имат по-трудна задача – да следят кои политически кръгове в Турция имат връзка с ДПС, с лидера му Ахмед Доган и напусналия движението Касим Дал, кои са лидерите на българските изселнически общности, с какво се занимават, какво влияние имат у нас, с кого поддържат връзки, кой финансира ислямски проекти в Родопите и т.н. и т.н. Тази информация се събира от сътрудници и агенти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Просто хората си вършат работата,за която са изпратени!Въпросът ние къде сме-ДАНС,Кирчо Външния и др.мъдурковци????

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *