Цинизъм: Заплатите на шефовете в Енергото- от десет бона нагоре! А продължават да искат поскъпване на тока!

0
Иван Хинковски
Иван Хинковски

Държавата е предала собствения си народ още при продажбата на Енергоснабдителните предприятия. Това масовият, беден български потребител , си го знае и си го усеща по кесията открай време. Май има някаква надежда напоследък и за него след показните арести на ключови играчи в енергетиката и след като хора напред в този материал един през друг започнаха да признават и да казват като как точно става нечестното и повсеместно ограбване на изтерзания българин.

nek1
Национална електрическа компания

В интервю пред вестник „Телеграф” човек много навътре в енергетиката и далаверите, които се вихрят в невиждани размери в този бранш – Иван Хиновски, ни отваря очите за много неща. Той е бивш директор на НЕК, бивш президент на борда на първата ни атомна централа „Козлодуй”, бивш директор на „Енергопроект”, а в момента – частен консултант в сферата на енергетиката. И ако е искрен в това интервю – отваря ни очите за това как става благословено от държавата грабителство на изнемощелия българин. И още по-лошо – на търсещия място под слънцето крехък български бизнес.

nek2
ток

Та Хиновски казва, че нашата държава при продажбата на ЕРП-та, е кандисала кражбите на ток да се признават за разходи. Но това не означава нищо друго, освен че щом се признават за разходи, загубите от кражби ги плащат най-акуратните потребители. Хиновски казва и друго: в приватизационните договори няма никакви задължения към купувачите да правят инвестиции. А това означава, че в България те предлагат /като за аборигени/ много ниско качество на услугата – различно от това в собствените си държави. Без някой да има право да им търси сметка за това. За да си надуят заплатите пък намаляват щатния състав, а в същото време услугите, които няма как да не ги предлагат, ги изнасят като външни – възлагат ги на свои дъщерни фирми и по този начин не подлежат на никакъв следприватизационен контрол. Освен това се разчу, че при засичането на електромерите енергийните монополисти закръгляват стотинките по начин, който винаги е изгоден само за тях против всички правила. Така заплатите на мижавите ръководители в ЕРП-та са от три бона нагоре, а на онези, които са на по-високо йерархично стъпало тръгват от 10 000 лева нагоре! Такива и срещу тебе да тичат, не мож ги стигна!

А уж почтените граждани на тази страна България плащат данъци, за да си имат държава, която да ги защитава!… Същата тази държава, която може да му съсипе живота, ако не си плаща данъците. Срещу не плащащите данъци е изправена цялата полицията и целият силов апарат на държавата. Срещу неизпълнението на задълженията на държавата към собствения й народ няма никой. Как българинът да не е нихилист, при такъв дискриминационен договор между двете страни?….  skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *