Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цигани мамят рускини с масажи и лечебна кал по морето

Поморийското езеро

Цяла тумба фалшиви лечители от ромски произход бяха изловени на Поморийското езеро при хайка на звеното за сигурност към общинската администрация. Те били подгонени от служителите, защото пробутвали на наивни туристи незаконно кал от известния водоем, представяйки се за известни лекари и кинезитерапевти.

Ромите измислили хитър метод да измъкват парите на баламите. Разпределени по групи, те събирали кал в малки кофички или в нарязани шишенца от минерална вода. След това сръчно придавали търговски вид на стоката и се отправяли на лов за наивници.

плаж

В лапите на хитрите масажисти попадали най – често рускини на възраст, които с радост вадели по пет лева за въпросните шишенца. Най – важно обаче било, че ромите се пишели за известни лекари и освен калта, предлагали да извършват и лечебен масаж на жертвите.

Когато някоя от рибките клъвнела, ромите слагали от калта по „ключови места” от тялото и уверявали, че всяка болест ще се изпари само за ден. Особено доходоносно било и лечението на бръчки от лицата на по – възрастните жени. Процедурата по разкрасяване включвала мазане по лицата на потърпевшите и уверение, че в съвсем кратък срок кожата им ще стане като на петокласничка.

От общината разказват, че въпреки мерака си за печалба, ромите доста внимателно подбирали пациентките си. Като цяло избягвали да се закачат с жени, чиито съпрузи са в непосредствена близост, защото мъжете съвсем не били толкова лековерни и често налитали на бой.

Тутурутка на плажа:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *