Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цената на тока пак скача през лятото

Цената на тока ще се увеличи най-малко с още 4 процента от 1 юли 2013 година, каза шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Преди няколко седмици той обвърза прогнозата си с инфлацията, а сега със задължението, поето от България да плаща въглеродни емисии.

 Заради тези емисии пък увеличението може да е още по-голямо. Той обясни и че електроенергията ще поскъпне и заради разходите на НЕК, които са задължени за включват в общата мрежа безплатно за собствениците построението ВЕИ централи. От една страна ВЕИ-производителите плащат такса достъп до мрежата, от друга тя не била достатъчна на НЕК. Семерджиев каза още и че започва проверка на всички ВЕИ централи дали са се присъединили към общата мрежа законно и дали са си платили всички такси. Ако се намерят нарушения, производителите няма да получават преференции за произведената енергия. Опоненти на шефа на ДКЕВР казаха обаче, че тези проверки ще доведат до нови сериозни разходи НЕК и тя трябва да си ги избие от потребителите. Нарушителите пък може би ще предпочетат да си платят на някого на ръка и да продължат да получават преференции. Проверката при всички случаи няма да намали цената на електроенергията и ако сега Семерджиев твърди, че поскъпването ще е с 4 процента, догодина през юли то ще е най-малко 10.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/QZaTWbDQEJM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Цената на тока пак скача през лятото

  1. Ламята Спаска Отговор

    31.10.2012 в 16:26

    Цената на тока ще се увеличи най-малко с още 4 процента от 1 юли 2013 ……бравооо значи и пенсиите ще скочат с още 10 процента и заплатата с още 14 процента НАЛИ? В противен случай народът вече ще ви счупи главите.Безочието ви няма граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *