Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Целулитът – козметичен дефект или коварна болест

Целулит (портокалова кожа)

Целулитът доста често е определян като един от най – големите бичове за красотата на тялото. Въпреки че по въпроса са изписани тонове хартия, малцина са наясно какво всъщност представлява той. Най – често се възприема единствено като козметичен дефект, предизвикан от заседнал начин на живот, нездравословно хранене, тютюнопушене и др.

При всички положения „портокаловата кожа” е изключително неприятен проблем, който засяга много хора и от двата пола. Но какво всъщност е целулита и кое би ни предпазило от него? Отговорите на тези въпроси намираме в изследване на дерматолози, които го определят като заболяване, което носи сериозен риск за здравето.

Противно на общоприетото мнение се оказва, че целулитът не е обикновен козметичен недостатък, а сериозно заболавяне на съединителната тъкан, което се среща най – често сред представителките на нежния пол. Специалистите уточняват, че болестта засяга кръвоносната и лимфната системи на повърхността, а медицинското й название е дистрофия на мастните тъкани.

Целулит (портокалова кожа)

Изследванията показват, че от „портокалова кожа” страдат над осемдесет процента от жените в зряла възраст. В това число са включени както водещи заседнал начин на живот, така и активно спортуващи дами което показва, че никой не е застрахован. Учените допълват, че с напредването на възрастта се увеличава и рискът от заболяване.

В най – тежките си форми, целулитът може да доведе до нарушения в движението на веществата, което на по – късен етап да причини венозно – лимфна недостатъчност. Поради тази причина ранната и навременна диагностика на целулита и предприемането на своевременни мерки са от изключително голямо значение. Дерматолозите са категорични, че колкото по – рано вземем превантивни мерки, толкова по – малка ще бъде вероятността да заболеем или да получим усложнения.

В битката срещу целулита се използват и редица съвременни лосиони и гелове, които оказват изключително положителен ефект. Те подобряват микроциркулацията в засегнатите места и осигуряват достатъчно вещества, необходими за нормалното функциониране на клетките.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=0vsSm5YWJ60

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *