Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Църквата венчае младоженците, само ако са минали курс по морал

В Рилския манастир курса по морал вече действа

Двойките, които искат да сключат църковен брак, вече ще могат да сторят това, само ако са изкарали успешно курс по морал на Българската православна църква. Това е новият проект, който съвсем скоро ще бъде прокаран във всички църкви на територията на България, а вече действа в Рилския манастир.

Младоженците вече ще трябва да преминат курс по морал, ако искат да сключат църковен брак

Свещениците  са на мнение, че сегашното поколение няма никакви морални устои и въобще нито знае, нито разбира същината на църковните ритуали. Поучителните курсове по морал за кандидат младоженци ще се водят навсякъде от местните свещеници към съответната църква. Отчетата  отчитат,  че сегашните двойки сключват църковен брак по презумпция, без да знаят защо, затова един курс по морал е просто наложителен, защото иначе с незнанието си кандидат младоженците оскверняват църквата като институция.

Младите обаче не са особено добре настроени  към нововъведението на църквата и коментират, че и без друго сега повечето двойки не сключват брак и живеят само на семейни начала, а с последната приумица те съвсем ще се откажат от сватбите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *