Цар Киро: Ще ви избия! Ще ви избода очите!

0

„Аз не бия, направо убивам”, подобни заплахи отправил Кирил Рашков към роднините на покойния Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. Двамата подали сигнал на тел. 112 на 23 септември, часове преди племенникът им да бъде убит.

 Иванка Петрова се обадила на спешния номер и помолила да я свържат с полицията, тъй като Цар Киро я заплашил с убийство. Бившата кметица на с. Катуница обяснила на ченгето, че Рашков – старши отишъл в дома й и се заканил да убие нея и сина й Веселин и да им извади очите едно по едно. Полицаят я успокоил и й казал, да не се притеснява.

Освен записът на разговора с полицията, в съдът беше представен и запис от видеокамера, който запечатал разправията в

Веселин Христов е чичо на убития Ангел Петров

дома на Иванка Петрова.

Веселин Христов пък обясни, че многократно Кирил Рашков и внуците му го заплашвали. При един от поредния скандал Цар Киро му казал, че ще продаде децата му за проститутки.

Полицай, който ескортирал ромската фамилия за София по време на бунтовете в Катуница, разказа в съдебната зала, че Кирил Рашков разпитвал дали може да си извади документи и да отиде в Сърбия, докато ситуацията се успокои. Ромският бос казал, че забравил личните документи в дома си и се интересувал дали ще му трябват, за да замине за съседната държава.

Иванка Петрова и Веселин Христов признаха, че продължават да се страхуват за живота си. По делото бяха изслушани 12 свидетели.

Жители на Катуница следяха развитието на заседанието пред сградата на съда в Асеновград. Максималната присъда, която може да получи Кирил Рашков за заплахите за убийство, е 6 години затвор.

Снаха на Цар Киро беше осъдена за защитени костенурки. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *