Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трима диспечери оставят два влака да пътуват по едни и същи релси – с видео

vlajkТрима диспечери са виновни за тежката катастрофа между Драгоман и Драгоил. Минути преди челния сблъсък, е било ясно, че влаковете се движат в един и същи коловоз, но нито един от тримата ръководители на движението не взел мерки. Безумието обаче продължило и след новината за катастрофата. Пътниците били помолени да търсят роднини или приятели, които да ги приберат. На някои им се наложило на се приберат на автостоп, след преживения ужас.

Диспечерите на гара Драгоил и Драгоман осъзнават жестоката си грешка пет минути преди удара между влака Белград- София и служебен вагон на БДЖ. Успяват да се свържат с машиниста vlak1на, управляващ жепейската мотриса и да му кажат незабавно да спре. В ситуацията, доста по- удачно би било да му наредят да даде назад, за да омекоти удара, но в паниката диспечерите не могли изобщо да реагират. Третият виновен диспечер е наблюдаващият от София, който е можел да предотврати сблъсъка, но в 7, 50 бил задрямал.

Безобразието продължава и след катастрофата, при която са

Линейките закъсняли и не откарали всички пострадали

Линейките закъсняли и не откарали всички пострадали

ранени 26 души, петима от които сърби. Половин час пострадалите чакат бърза помощ. Накрая обаче се оказва, че няма място за всички. Спасителните екипи отпращат хората да се прибират, както могат. Хората, които пътували седнали – изхварчали от местата си. В спалните вагони били настанени състезателки по аеробика от Габрово. Малките момичета извадили късмет, защото били по леглата в момента на удара и не излетяли.

Разсеяни диспечери, остаряла система за блокиране на влакове и зле подготвени машинисти – събитията от вчера сутринта добре описват цялото положение в БДЖ. А спесителната акция – хаосът в държавата, всеки да се спасява поединично. Въпреки уволнението на виновниците за катастрофата, са необходими много по- сериозни реформи, за да се избягват подобни инциденти.

Сръбският влак се врязал в другата с 65 км/ч. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *