Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Три нови наркотика заляха пазара на дрога у нас през миналата година

Пазарът на дрога не се влияе от кризата, продължава да се разраства

нови наркотици

3 нови наркотика заляха пазара през 2012

Нови тревожни данни за развитието на страшния сектор за разпространение на наркотични вещества в България, изнесоха от Европейския център за мониторинг на наркотиците към Европол. Според доклада, през миналата 2012 година у нас са регистрирани цели три вида нова дрога, което говори достатъчно само по себе си за състоянието на родната икономика.

Съгласно сведенията от документите, през миналата година в страните – членки не ЕС са регистрирани общо 73 нови психотропни вещества, а тези в България са APINACA, 5-APDB и URB754. За сравнение се казва, че през 2011 – а дрогите са били едва 49, година преди това 41, а през 2009 само 24. Европейските служби за борба с наркоразпространението посочват още, че през 2012 г. са заловени 693 магазина в интернет, които открито предлагат продажба на наркотици.

Експерти предупредиха, че България продължава да пази челни позиции при производство на синтетични наркотици. Това е изключително тревожна тенденция и ако не бъде спряна от властите, като едното нищо ще бъдем върнати в черния списък на държавите – производителки, от който бяхме извадени през 2007 година.

трафик на дрога

Трафик на дрога

Също така, България продължава да бъде основно депо на международните контрабандисти на хероин от Азия към Европа. Организираната престъпност у нас е ангажирана почти на 100 % с трафика на дрога, а основна през нас се прекарват хероин и синтетика.

Тревожни са и фактите, че само за десет години, консумацията на кокаин в Европа се е увеличила със 100% и в момента достига до нива от 124 тона за една година. От САЩ пък се хвалят, че са успели да намалят потреблението, съответно от 267 тона на 157.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVb3hG4mLm0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *