Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трактора завладял комплекс „Спартак“ под носа на МВР

traktora1Как Алексей Петров завладял плувен комплекс „Спартак” неправомерно и го превърнал от държавна собственост в частна? Доста интригуваща тема, която МВР започна да нищи едва сега, въпреки че от 15 години Трактора го е обсебил и превърнал в своя крепост.

Повече от десет години Министерство на вътрешните работи и общината си оспорват в съдебната зала притежанието на терена под спортната зала в кв. „Лозенец”. МВР са собсвеници на имота през социализма, а след демократичните промени- Общината. Докато двете страни се карат, Трактора на практика е човекът, който реално се разпорежда със „Спартак”.

През ’92 отритнатите от държавата командоси, предвождани от Алексей Петров, взимат под аренда две зали в комплекса, където да поддържат спортна форма. Парите от наема се делят между МВР и СК „Левски”.

На следващата година, Петров регистрира СД „Атлас” и сключва споразумение с шефа на СК „Левски” Стоян

Стоян Хранов

Стоян Хранов

Хранов за общо ползване на имота. Договорът е с давност 10 години.Междувременно, Хранов и Алексей обединяват сили и средства във втора фирма- ЗК „Спартак” и така стават бизнес- партьори. Така, през 2004, Трактора няма никакъв проблем с подновяването на споразумението за ползване на плувния комплекс.

Вече позамогнал се, Алексей Петров започва да налива пари в спортния комплекс. За нула време, се появява хотел на територията на „Спартак” с непретенциозното име „Хармония”. Изниква и ресторант, където

Откритият басейн "Спартак"

Откритият басейн "Спартак"

посетителите да наваксат изхабените в спортните зали калории. Супер модерен фитнес- център, още три басейна и зали за тренировки на няколко вида бойни изкуства, разширяват първоначалната оскъдна база. Към всичко това, се допълва и СПА- център с всевъзможни екстри.

СК „Левски” би трябвало да получава част от приходите на комплекса, но на практика клуба взима само „трохи”. Обаче има съмнения, че големите пари са влезли само в джоба на шефа на спортните съоръжения и салони- Стоян Хранов.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *