Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трактора прикрил 2. 5 милиона от данъци за година

Алексей Петров

Соченият за държавен враг № 1 Алексей Петров спечелил 2. 5 милиона лева, които спестил от данъци чрез няколко таксиметрови фирми. Врътката се вихрила през миналата година, а схемата била измислена изключително добре. Измамната била регистрирана от икономическа полиция и към момента вече четирима имат повдигнати обвинения, а още пет чакат да бъдат призовани. Под отговорност са подведени три от най – големите фирми: „Йелоу 333”, „Валери Цветанов” и „Мими и Цецка”.

Според разследващи, схемата е изработена като по учебник. На върха на пирамидата бил Трактора, който измислил и метода за незаконната печалба от спестени данъци. Най – отгоре била фирма – майка, която притежавала всички необходими документи и лицензи за таксиметрови превози на пътници.

такси

Същият този лиценз обаче, бил използван и от по – малки компании, които регистрирали свои коли. Сателитите заявявали пред общината, че имат само по едно или две таксита, но след като получавали задължителните печати, дописвали по още десет коли в регистрите си.

По този начин, перфектната схема позволила да се отчитат данъци към НАП в съотношение едно към десет, в ущърб на държавата. Разликата политала стремително към касата на Октопода. Според разследващи, за година били изкарани около 2. 5 милиона лева. От полицията са категорични, че шофьорите на нелегалните коли дори не са имали и бегла представа, къде им отива печалбата.

Ченгетата обаче се жалват, че Алексей Петров за пореден път се измъкнал безнаказан. По време на разпитите, управителите на трите таксиметрови фирми се подплашили и не казали, че в крайна сметка се отчитат на тартора на Октопода. По този начин пред съда ще бъдат изправени само те.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=iHI4ivhxHP8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Трактора прикрил 2. 5 милиона от данъци за година

 1. Елизабет Отговор

  22.04.2012 в 21:48

  МРЪСНИК ,цяла държава мъти!

 2. Багер Отговор

  17.05.2012 в 15:01

  Айдеее, Цецко-брокера и тиквундерите направо да четат НПК и по всеки член да намерят някой „свидетел“ или поне „честен журналист“ които да обвиняте Трактора за нещо. Даже направо да го обвинят по всички членове и докато не докаже, че е невинен да седи в панделата.

 3. Киро Отговор

  17.05.2012 в 15:03

  Елизабетке, за Цецко или за Тиквата пишеш, че не разбрах?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *