Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трактора превъртал мръсни милиони през няколко фирми! – вижте схемата – с видео

petrovski1Фирми на бившия ДАНС-аджия Алексей Петров са харчели пари като за световно, но не са печелили. И съответно – не са внасяли никакви данъци в хазната. Това показват находките на разследващите към настоящия момент, които вървят по дирите на големия играч Алексей Петров. Той бе арестуван показно на 5 февруари.
Следователите ровят из документите на пет фирми, свързани с Трактора. Между тях в кръгови операции са се въртели солидни парични потоци. Под шапката на една от фирмите ЕСТ са навързани още няколко. В отчетите й за petrovski32008 г. е посочено, че е продала активи в размер на около 16 млн. лева. Разследващите се чудят как е станало това, тъй като пак според документацията на фирмата първоначално ЕСТ няма активи. Не е далеч от ума на всеки какво означава това – изпиране на пари в комбинация с неплащане на данъци.
Подобно на приложената от фирмата- майка хватка за външни услуги повече от половин милион лева е платила друга от компаниите на Трактора – „Такси-С-експрес”. Следователите нищят как е станало това, след като тази фирма petrovski2няма собствени коли. Занимава се по-скоро с лихварство като отпуска кредити на другите фирми от холдинга на Трактора срещу лихва.
Преди две години в две от лизинговите компании на Трактора „Голд” и „Кепитъл” са получили по над 4 млн. лева всяка. Но тези милиони очевидно потъват някъде, защото втората фирма приключва годината със стотици хиляди левове загуба.
Единствено фирмата на приятелката на Алексей Петров Ива Павлова – „Пела”, отчита преди две години почти 27 млн.petrovski4 лева печалба. Именно „Пела” държи мажоритарния пакет и контролира „Лев корпорация”.
Алексей Петров от десет години дърпа конците на Съюза за стопанска инициятива /ССИ/ , като благодарение на него председател на организацията е ректорът но УНСС. Този ВУЗ е със славата на най-корумпирания в страната. Вече има арестуван преподавател – Петкан Илиев, но студентите по икономика твърдят, че в крачка е хваната не най-голямата риба.
Така че Трактора и УНСС едва ли са случайно свързани. Това очевидно ще е новата задачка на разследващите.
Виж интервю с брата на Алексей Петров, Огнян! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *