Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Трайчо Трайков: Уволниха ме без аргументи! Причината е АЕЦ „Белене“

Неочаквано уволненият снощи Трайчо Трайков заяви, че не знае защо му е поискана оставката. Новоназначеният министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев, който му беше заместник, също искал да напусне правителството. 

Трайчо Трайков заяви, че Цветан Цветанов му поискал оставката още щом самолетът от Катар кацнал на летище София. Уволненият министър недоумява защо премиерът Бойко Борисов не му я поискал лично. Трайков обясни, че в моментът, в който министър – председателят му каже, че вече му няма доверие, той е готов да депозира оставката си веднага. Бившият вече министър заяви, че премиерът много добре го знае и не е било необходимо Цветанов да го прави вместо него.

Трайков каза, че така и не е чул аргументи за искането на оставката. Цветан Цветанов само му смънкал, че причината е провала на бизнес форума в Катар. Уволненият министър призна, че не вярва това да истинският мотив за отстраняването му. Според него фактите за искането на оставката му ще лъснат след време.

Бившият министър смята, че причините са различията между неговото мнение и това на премиера по ключовите въпроси АЕЦ

Борисов пак си изми ръцете с Цветан Цветанов

„Белене“ , „Южен Поток“ и цените на газта. Ако строежът на атомната електроцентрала край Белене се извърши при настоящите параметри, които не са изгодни за страната според Трайков, значи, че това е причината да бъде уволнен. Министърът приципно беше против изобщо да се започва проекта. Той защитаваше идеята готовите реактори да се монтират в АЕЦ „Козлодуй“ . Но дори страната да реши да строи втора АЕЦ, условията договорени при мандата на тройната коалиция, са крайно неизгодни за нас, казва Трайков.

Друг проблем между министъра и Борисов бил проекта „Южен поток“. Трайков настоявал да искаме печалба над 8%, а не да се задоволяваме с малкото, което ни предлагат и не е рентабилно за нас. Третият спор, който  е имал с премиера, бил по отношение на цените на газа. Трайков е работил за понижаването им, което трябвало да стане в края на месеца. Ако обаче това не се случи, също би могло да е причина за отстраняването му.

Уволненият министър допуска, че може и да греши и наистина причината да е посещението в Катар, но според него, действията на премиера и правителството ще покажат дали съмненията му са основателни.

Трайков заяви, че заместникът му Делян Добрев също искал снощи да си тръгне от правителството с него. Но след като е приел поста на министър, със сигурност ще се справи добре с работата си.

Трайчо Трайков беше привърженик на идеята за нови реактори в АЕЦ „Козлодуй“ вместо скъпия строеж на втора АЕЦ. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *