Трайчо Трайков: Изритаха ме за 94 милиона, които не сложих в правилната банка

0
Трайчо Трайков

Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков опита да заформи сериозен политически скандал като заяви, че най – вероятно е бил изритан от редиците на Бойковите довереници, след като вложил деветдесет и четири милиона лева държавни пари в неправилна банка.

Сумата е придобита от продажбата на миноритарните дялове на ЕВН и конкурсът за банка трябвало да бъде спечелен от друга финансова институция, а не от тази, в която Трайков разпоредил да бъдат вложени в крайна сметка. За съжаление на масата обаче, Трайчо твърдо отказа за сподели името на банката, която е трябвало да получи възможността да работи с тази солидна сума.

Трайчо загазил заради лобистки интереси

Журналисти припомнят, че въпросният конкурс е обявен официално през първия месец на тази година. За правото да разполагат със завидните 94 милиона кандидатствали общо девет банки, а за краен победител бе определена Пощенска. Според запознати със слабостите на хора от правителството, основният конкурент на шампионите е била Корпоративна банка, която в последните години уверено печели всички конкурси от подобен ранг.

Трайчо Трайков обаче излезе и с друга версия по отношение на нелепото си отстраняване от кликата на управляващите. Според него е напълно възможно да е изгонен и заради напъните му, да върне Пловдивския панаир на държавата.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=9QBYTgkcw8I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *